Magyarország

2012.05.20. 09:28

Pünkösdi Virágünnep a Ferencvárosban

Budapest, 2012. május 20., vasárnap (MTI) - Virágpiaccal, templomi koncertekkel, utcazenével, színházi előadásokkal, könyvekkel, ingyenes családi- és gyerek programokkal várják az érdeklődőket a Pünkösdi Virágünnepen május 25-től 28-ig a Ráday utcában és a Bakáts téren Budapesten.

Budapest, 2012. május 20., vasárnap (MTI) - Virágpiaccal, templomi koncertekkel, utcazenével, színházi előadásokkal, könyvekkel, ingyenes családi- és gyerek programokkal várják az érdeklődőket a Pünkösdi Virágünnepen május 25-től 28-ig a Ráday utcában és a Bakáts téren Budapesten.

Pünkösd hétvégéjén virágdíszbe öltözik a Ferencváros, a Ráday utcában négy napon át kinyitják az udvarokat és templomokat, virágboltok, galériák és könyvesboltok várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a Ferencváros művészeti iskolái és háromnapos ünnepi virágpiac nyílik a Bakáts téren. Az Assisi Szent Ferenc templomban pedig koncert lesz. A Ráday utcában lévő Mesesátorba és Meseházba egész napos programokkal várják a gyerekeket mindhárom napon - közölte az MTI-vel Bérczes Anna, a Ferencvárosi Nonprofit Kft. sajtómunkatársa.

Pénteken a Ráday utcában az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei zenélnek, lesz tűztáncbemutató és felvonulás, valamint szerb, román és orosz dalokkal szórakoztatják az érdeklődőket, az utcát mécsesekkel is kivilágítják. A Kálvin udvarban a Jaschik Álmos Művészeti Szakképző iskola növedékeinek nyílik plakátkiállítása Absztrakt pixelek címmel majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenészeinek utcazenéjét hallgathatják meg. Este a Ráday Színpadon - A Bakáts tér és Boráros tér közti szakaszon - ifjú Csoóri Sándor együttese zenél.

Szombaton a Meseházában a Liliom óvoda előadását, majd a Román Kulturális Intézet Mesék a bőröndből (Povesti din valiza) című interaktív előadását láthatják a gyerekek magyar és román nyelven. A Játékpagodában lesznek tradicionális japán játékok, és Benedek Elek Ördögrózsa című meséjét Borbiczki Ferenc Jászai Mari-díjas színész adja elő. Zenélnek a Snétberger Központ diákjai is, bemutatkozik a TÉKA táncház, majd Binder Károly zongorázik és Helyey László szaval a Jazz és irodalom című előadáson.

A gyereknapon, vasárnap kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket a Ráday utcában. A Meseházban a Szlovák Intézet Pocakmese című zenés- bábos előadása után cseh bábokat is bemutatnak, majd Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színművész mesél a gyerekeknek. Bábkészítő műhely, papírruhás divatbemutató, salsa táncház és francia sanzonok is szerepelnek a vasárnapi programban. A pünkösdi ünnepi szentmisén délelőtt 11 órától Kaposi Gergely vezényletével mutatják be Mozart Koronázási miséjét a Bakáts téri templomban.

Májusfákkal és virágokkal díszítik fel a rendezvénysorozat zárónapján, hétfőn a Ráday utcát. A Meseházban a gyerekeket tibeti mesékkel szórakoztatják, majd a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola diákjai héber tanmesét adnak elő. Este hét órától a Szent Efrém Bizánci Férfikar és Fassang László orgonaművész közös koncertje lesz a Bakáts téri templomban. A zene után a kórus és a közönség fáklyákkal vonul át a Kálvin térre, ahol a református templomban megismétlik a koncertet - olvasható az ajánlóban.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!