Magyarország

2012.05.07. 19:12

Újabb támogatásokra pályázhatnak civil szervezetek

Budapest, 2012. május 7., hétfő (MTI) - A működési támogatásra kiírt pályázatok után szakmai programjaik megvalósítása érdekében pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alapból (NEA) – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hétfőn az MTI-t.

Budapest, 2012. május 7., hétfő (MTI) - A működési támogatásra kiírt pályázatok után szakmai programjaik megvalósítása érdekében pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alapból (NEA) – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hétfőn az MTI-t.A közlemény szerint a program keretében a civil szervezetek összességében 763 millió forintra pályázhatnak június 3-9. között. A pályázatok keretösszege kollégiumonként csaknem 191 millió forint, az elnyerhető  támogatás összege kollégiumonként változó, néhány százezer forinttól nyolcmillió forintig terjed.

A Közösségi környezet kollégium pályázatának célja egyebek mellett a kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, kommunikáció, informatika, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

A Mobilitás és alkalmazkodás kollégium pályázata a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítségét szolgálja.

A Nemzeti összetartozás kollégium pályázatának célja az európai integráció és a kárpát-medencei együttműködés, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenység elősegítése; a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek; az emberi és állampolgári jogok védelme területén működő civil szervezetek támogatása.

Az Új nemzedékek jövőjéért kollégium pályázatának célja a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

A pályázatok elbírálásánál egyebek mellett vizsgálni fogják, hogy az határon túli civil szervezetekkel együtt valósul-e meg, bővíti, erősíti a Kárpát-medencei civil hálót, milyen mértékben erősíti a helyi közösségi kohéziót és integrációt. Figyelembe veszik továbbá a projekt társadalmi hasznosságát, hosszú távú fenntarthatóságát; az adott program által elért emberek számát; a pályázat összbenyomását és a szervezet eddigi eredményét is.

A pályázatot elektronikusan kell benyújtani az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül. A pályázati kiírás a http://civil.kormany.hu/palyazati-kiirasok weboldalon érhető el.

Az Országgyűlés az új civil törvény elfogadásával hozta létre a Nemzeti Együttműködési Alapot, amely március végén civil szervezetek működésének támogatására 1,9 milliárd forintos pályázati kerettel írt ki pályázatokat – olvasható a minisztérium közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!