Magyarország

2012.06.20. 18:27

A győri Aquacomet 15 százalékos árbevétel növekedést tervez

Győr, 2012. június 20., szerda (MTI) - Az idén tizenöt százalékos árbevétel-, és eredménynövekedéssel számol a tavaly 2,2 milliárd forint forgalmat és 500 millió forint adózás előtti nyereséget elért Aquacomet Kft. - mondta Kovács Róbert, a győri székhelyű cég ügyvezetője az MTI-nek szerdán.

Győr, 2012. június 20., szerda (MTI) - Az idén tizenöt százalékos árbevétel-, és eredménynövekedéssel számol a tavaly 2,2 milliárd forint forgalmat és 500 millió forint adózás előtti nyereséget elért Aquacomet Kft. - mondta Kovács Róbert, a győri székhelyű cég ügyvezetője az MTI-nek szerdán.Az uszodatechnikával foglalkozó vállalkozás úszómedencéket gyárt és medencelefedéseket készít. Tavalyi forgalma és eredménye 10 százalékkal haladta meg a 2010-es értékeket. Az elmúlt évben több mint 1000 medencét fedtek le különféle megoldású alumínium szerkezettel, és 230 úszómedencét gyártottak. Az árbevételhez viszonyítva 25 százalékos adózás előtti eredményt könyvelhettek el 2011-ben.

A termékek 90 százalékát exportálja a cégcsoport, értékesítenek egyebek között Belgiumban, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, de vannak piacaik a skandináv országokban, továbbá Horvátországban, Szlovéniában és Ukrajnában is.

A győri ipari parkban működő vállalkozás bővíteni akarja gyártókapacitását, hogy a jelentkező keresletet ki tudja elégíteni, ennek érdekében 2500 négyzetméteres csarnokot építenének a jelenlegi 6000 négyzetméteres üzem közelében. Másfél hektárnyi terület vételéről már tárgyalnak a terület tulajdonosával.

Az Aquacomet gyártmányai szezonális termékek, ezt tükrözi a foglalkoztatottak létszámának változása is. Nyári csúcsidőben 80 munkatársat foglalkoztatnak, míg átlagos létszámuk a hatvanat közelíti.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik