Magyarország

2012.06.16. 10:31

EU-s projekteknek köszönhetően nőtt az Alisca-Bau árbevétele

Szekszárd, 2012. június 16., szombat (MTI) - Elsősorban európai uniós projekteknek köszönhetően nőtt egymilliárd forinttal a szekszárdi építőipari cég, az Alisca-Bau Zrt. 2011-es árbevétele az előző évhez képest - mondta az MTI-nek a cég vezérigazgatója.

Szekszárd, 2012. június 16., szombat (MTI) - Elsősorban európai uniós projekteknek köszönhetően nőtt egymilliárd forinttal a szekszárdi építőipari cég, az Alisca-Bau Zrt. 2011-es árbevétele az előző évhez képest - mondta az MTI-nek a cég vezérigazgatója.Korcsmár István arról számolt be, hogy a zrt. nettó árbevétele a 2010-es kétmilliárd forint után tavaly elérte a hárommilliárd forintot. A társaság adózott eredménye 10 millió forintról 60 millió forintra nőtt.

A cégvezető elmondta: az árbevétel-növekedés és az eredményjavulás a tavaly zajlott európai uniós projekteknek volt köszönhető. Az elsősorban mélyépítéssel foglalkozó zrt. 2011-ben a bátaszéki és zombai iskolafelújítási programban, a dombóvári csatornahálózat közel kétmilliárd forintos bővítésében vett részt, és a cég kivitelezésében zajlott több Duna menti település - Paks, Dunaföldvár, Dunaszekcső - löszfalainak megerősítése.

A vezérigazgató szerint az idén várhatóan kevesebb európai uniós beruházás indul, így a 90 főt foglalkoztató, 60-100 millió forintos fejlesztést tervező társaság 2012-ben 2-2,5 milliárd forint árbevétellel számol.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!