Magyarország

2012.06.24. 21:21

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna győzött a polgármester-választáson Tiszaderzsen

Szolnok, 2012. június 24., vasárnap - Fótosné Czeglédi Zsuzsannát választották polgármesternek a vasárnap megtartott időközi helyhatósági választáson a Szolnok megyei Tiszaderzsen; a helybéliek voksoltak arra a 25 képviselő-jelöltre is, akik közül a hat legtöbb szavazatot szerző lehet az önkormányzat tagja - közölte Krupa Mária, a település jegyzője az MTI-vel.

Szolnok, 2012. június 24., vasárnap - Fótosné Czeglédi Zsuzsannát választották polgármesternek a vasárnap megtartott időközi helyhatósági választáson a Szolnok megyei Tiszaderzsen; a helybéliek voksoltak arra a 25 képviselő-jelöltre is, akik közül a hat legtöbb szavazatot szerző lehet az önkormányzat tagja - közölte Krupa Mária, a település jegyzője az MTI-vel.A két független polgármester-jelölt közül Fótosné Czeglédi Zsuzsanna takarékszövetkezeti vezető 425, míg a régi elöljáró, Herédy Dezső háziorvos 150 szavazatot kapott. Két szavazat érvénytelen volt.

A 25 képviselő-jelöltre leadott szavazatokat jelenleg számlálják, várhatóan éjfél körül lesz nem hivatalos eredmény - mondta a jegyző, hozzátéve: a választás kapcsán kedden 16 óráig lehet jogorvoslati lehetőséggel élni a helyi választási bizottságnál.

Az 1250 lelkes település 951 szavazásra jogosult polgára közül 577-en járultak az urnákhoz, a részvételi arány meghaladta a 60 százalékot.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Tiszaderzs képviselő-testülete április 5-ei ülésén saját feloszlásáról határozott, az új grémium megválasztásáig azonban hivatalban maradt.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!