Magyarország

2012.07.07. 20:23

Budapest Pride - Véget ért a felvonulás

Budapest, 2012. július 7., szombat (MTI) - Véget ért a Budapest Pride felvonulás szombaton hat óra után - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.   A menet a Honvéd és Alkotmány utca sarkán levő rendőrsorfalnál megállt, a résztvevők elindultak hazafelé.

Budapest, 2012. július 7., szombat (MTI) - Véget ért a Budapest Pride felvonulás szombaton hat óra után - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

 

A menet a Honvéd és Alkotmány utca sarkán levő rendőrsorfalnál megállt, a résztvevők elindultak hazafelé.

Nagy Szilva, a Budapest Pride egyik szervezője az MTI-nek elmondta, soha nem voltak ennyien a felvonuláson, és sikerként értékelte azt is, hogy a rendőrség korrekt módon biztosította a rendezvényt, a résztvevők biztonságban érezték magukat.

A felvonulás a Városligettől indult, és a Kossuth térnél fejeződött be. A felvonulás szervezője a rendőrség honlapján közzétettek szerint 18 óra 20 perckor bejelentette a vonulásos rendezvény végét.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a vonulásos rendezvény békésen véget ért, intézkedésre nem volt szükség. Hozzátette: ugyanakkor más rendezvénnyel összefüggésben jelenleg is rendőri intézkedések történnek.

A szóvivő ennél többet egyelőre nem közölt, de az MTI tudósítója azt látta, hogy a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán kiemeltek egy horogkeresztes sálat viselő embert, és egy kisbuszba ültették. A járművet rendőrök vették körül, mert többen felzúdultak az intézkedés láttán. Az MTI tudósítója azt látta, hogy kisebb dulakodás alakult ki, de kutyás rendőrök és több sornyi rohamrendőr elzárta a kisbuszt, amellyel elszállították az előállítottat. Ezt követően az MTI tudósítója azt látta, hogy egy fiatalembert földre vittek a rendőrök. Az intézkedés miatt ugyancsak felzúdulókat a rendőrök néhány méterrel hátrébb szorították.

A dulakodás közben egy rendőr elejtette a könnygázspray-s palackját, amelyet egy férfi felkapott, és könnygázt fújt a rendőrökre.

Egy fekete ruhás férfit megbilincseltek a rendőrök, és egyik járművükbe ültették.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a felvonulás ellenzői paradicsommal dobálták a rendőröket, ugyanakkor 7 óra körül elkezdett oszlani a tömeg.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!