Magyarország

2012.07.26. 11:21

Filmforgatás miatt péntektől az operaház mögötti terület lesz lezárva

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Péntektől augusztus 1-jéig ismét forgalomkorlátozásra kell számítani a Bruce Willis-film miatt Budapesten, ezúttal a VI. kerületben az operaház mögötti terület lesz forgatási helyszín - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Péntektől augusztus 1-jéig ismét forgalomkorlátozásra kell számítani a Bruce Willis-film miatt Budapesten, ezúttal a VI. kerületben az operaház mögötti terület lesz forgatási helyszín - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.Csütörtök éjféltől jövő szerdán éjfélig megállási tilalom lesz érvényben a Lázár utcában a Hajós utca és a Dalszínház utca között, valamint a Hajós utcában az Andrássy út és Lázár utca között.

Vasárnaptól kedden 24 óráig az Andrássy úton is tilos lesz megállni a Nagymező utca és a Káldy Gyula utca között a Bajcsy-Zsilinszky út irányában, a Bajcsy-Zsilinszky közben, a Hajós utca egy részén, a Lázár utcában a Dalszínház utca és Bajcsy-Zsilinszky út között, valamint a Révay utcában a Dobó utca és Dalszínház utca között.

Szintén vasárnaptól kedden 18 óráig le lesz zárva a Bajcsy-Zsilinszky köz, a Hajós utca az Andrássy út és a Lázár utca között, a Lázár utca a Hajós utca és Dalszínház utca között, a Dalszínház utca a Lázár utca és Andrássy út között, valamint a Révay utca a Dobó utca és Dalszínház utca között.

A forgatás Magyarországon augusztus végéig tart

A lezárások miatt sem az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös, sem a csepeli Csillagtelep irányába haladó 979-es autóbusz nem tud megállni az Opera állomáson, ezért a megállót 50 méterrel hátrébb helyezik, a Nagymező utcai kereszteződéséhez.

 A további forgatási időpontokról és az azokhoz kapcsolódó forgalmi változásokról a BKK későbbre ígért tájékoztatást. A forgatás Magyarországon augusztus végéig tart, addig több alkalommal kell még útlezárásokra számítani. 

A Die Hard sorozat ötödik részét áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, a produkció munkálatai 86 napon át, több helyszínen folynak. A Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) főként Oroszországban játszódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!