Magyarország

2012.08.17. 07:33

Az Epamedia pert vesztett egyik magyarországi cégének egykori kisebbségi tulajdonosa ellen

Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - Elutasította a Fővárosi Törvényszék az osztrák Epamedia GmbH keresetét, amelyben a közterületi reklámcég egy választott bírósági ítélet érvénytelenítését kérte.

Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - Elutasította a Fővárosi Törvényszék az osztrák Epamedia GmbH keresetét, amelyben a közterületi reklámcég egy választott bírósági ítélet érvénytelenítését kérte.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett ítélete szerint a választott bíróság eljárása és ítélete is jogszerű volt. A törvényszéki ítélet azt is rögzíti: a választott bíróság döntése az Epamediát 4,9 millió euró, illetve kamatainak megfizetésére kötelezi.

Az Epamedia magyarországi érdekeltségébe tartozó cégcsoport a magyar köztéri reklámpiac vezető szereplője. A választott bírósági eljárást a csoportba tartozó cég, az Outdoor Zrt. korábbi kisebbségi tulajdonosa indította, miután tulajdonrészét kivásárolta a többségi tulajdonos Epamedia, de fizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A pernyertes Hidvéghy Melinda az ítélet kihirdetése után az MTI-nek elmondta: 2008-ban adta el az általa 1989-ben alapított, a cégcsoport zászlóshajóját jelentő Outdoor Zrt.-ben lévő tulajdonrészét a többségi tulajdonosnak, a Raiffeisen Bankcsoport érdekeltségébe tartozó Epamedia GmbH-nak. A cégcsoportnál ezután is vezető tisztséget töltött be, 2009-ben azonban szerződést bontottak vele, de tulajdonrészét akkor sem fizették ki. Ezért fordult a választott bírósághoz.

A választott bírósági eljárás idén nyáron fejeződött be, a júniusban megszületett jogerős ítélet kötelezte az osztrák céget tartozása megfizetésére. Mivel a cég ennek nem tett eleget a megadott határidőig, a pernyertes július végén bírósági végrehajtási eljárást kezdeményezett.

A pernyertes ügyvédjének tájékoztatása szerint mivel a Fővárosi Bíróság ítéletében elutasította a választott bíróság ítéletének érvénytelenítését, így az Epamedia vagy kifizeti tartozását, vagy a bírósági végrehajtási eljárás során hamarosan elárverezik magyarországi üzletrészeit.

Az MTI az ügyben keresi Epamédia GmbH-t is.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!