Magyarország

2012.08.24. 18:13

BM: minden szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlölködő megnyilvánulás ellen fellépnek

Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) - A kormány, a Belügyminisztérium (BM) "az ország valamennyi polgárát képes megvédeni a támadásoktól", minden szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlölködő megnyilvánulás ellen fellépnek - így reagált a BM az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat képviselőitől szerdán átvett petícióra az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) - A kormány, a Belügyminisztérium (BM) "az ország valamennyi polgárát képes megvédeni a támadásoktól", minden szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlölködő megnyilvánulás ellen fellépnek - így reagált a BM az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat képviselőitől szerdán átvett petícióra az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.Roma szervezetek a szélsőséges romaellenes megnyilvánulások elleni tiltakozva fogalmazták meg a belügyminiszternek címzett, több mint kétezer ember által aláírt petíciójukat. E szerint a roma csoportosulás azért gyűjtött aláírásokat, hogy az augusztusi devecseri, tiszaroffi és ceglédi "szélsőjobboldali provokáció és konfliktus, illetve az ahhoz kapcsolódó tétlen rendőri magatartás ellen" tiltakozzon.

A BM közleményében kiemelte: a rendőrség maradéktalanul ellátja feladatait, a feljelentéseket a hatályos törvényeknek megfelelően kezeli, és folyamatosan egyeztet az ügyészséggel. Valamennyi, a büntető törvénykönyvbe ütköző cselekménnyel szemben fellép, a rendet fenntartja. A jogszabályokat betartja és betartatja, sem a politikai, sem a társadalmi hovatartozást nem mérlegeli - tette hozzá.

"Magyarország egyetlen települését, városrészét, utcáját nem uralja semmilyen szélsőség, a közrend, a közbiztonság szilárd" - fogalmazott a tárca.

Címkék#bm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!