Magyarország

2012.08.27. 19:30

E.ON - Navracsics: a visszavásárlás része a nonprofitközmű-tervnek

Budapest, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - Navracsics Tibor közlése szerint az E.ON magyarországi leányvállalatára vonatkozó vásárlási szándék része a közműszolgáltatások nonprofittá tételéről szóló elképzelésnek.

Budapest, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - Navracsics Tibor közlése szerint az E.ON magyarországi leányvállalatára vonatkozó vásárlási szándék része a közműszolgáltatások nonprofittá tételéről szóló elképzelésnek.A miniszterelnök-helyettes a Hír TV-nek hétfőn kijelentette: "szeretnénk az egész közműszolgáltatások rendszerét nonprofit alapra helyezni, amennyire ez lehetséges. Ez a lépés is ebbe a tervbe illeszkedik".

"A tárgyalások még folynak, úgyhogy részleteket sajnos nem tudok róla elárulni" - fűzte hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen egyebek között kijelentette: "pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől".

A kormányfő a múlt heti nagyköveti értekezleten beszélt arról, hogy nagy vitára számít Brüsszellel amiatt, hogy nonprofittá alakítaná a kormány a rezsiszolgáltatásokat. Példaként említette az energia továbbítását, szétosztását és az azzal való kereskedést, legalább lakossági körben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!