Magyarország

2012.08.12. 11:17

Kábeljavítás miatt pótlóbuszok járnak a 3-as, 51-es és 52-es villamosok vonalán

Budapest, 2012. augusztus 12., vasárnap (MTI) - Egy meghibásodott Elmű-kábel javítási munkálatai miatt pótlóbuszok járnak a 3-as, 51-es és 52-es villamosok egy-egy szakaszán vasárnap várhatóan 13 óráig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Budapest, 2012. augusztus 12., vasárnap (MTI) - Egy meghibásodott Elmű-kábel javítási munkálatai miatt pótlóbuszok járnak a 3-as, 51-es és 52-es villamosok egy-egy szakaszán vasárnap várhatóan 13 óráig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.Az 51-es villamosok csak a Ferenc körút (Mester utca) és a Koppány utca között járnak, az 52-es villamosok pedig egyáltalán nem közlekednek a rendkívüli vágányzár ideje alatt. Az 51-es villamosok a Koppány utca és Nagysándor József utca közötti szakaszon, illetve az 52-es villamos teljes vonalán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A 3-as villamosok a Mexikói úti kisföldalatti végállomástól a Gubacsi út irányába a Nagykőrösi úttól terelve közlekednek Határ út metrómegálló felé. A 3-as villamos kimaradó szakaszát az 52-es villamospótló buszok szolgálják ki a Határ út és a Gubacsi út között.

A BKK közölte azt is, hogy karbantartási munkák miatt időszakosan továbbra is forgalmi változásokra, illetve pótlásokra kell számítani a 3-as, a 28A és a 62A jelzésű villamosok vonalán.

A X. kerület Kőrösi Csoma Sándor út és a Kőbányai út-Könyves Kálmán körút kereszteződésében augusztus 16-án üzemzárásig villamospálya-karbantartási munkák zajlanak, amelyeket hétfőtől csütörtökig végeznek az esti órákban.

Emiatt a 3-as villamosok a jövő héten csütörtökig megosztva közlekednek: a 21:34 órai Mexikói úti indulástól a Finommechanikai Zrt.-ig, valamint a 21:40 órai Gubacsi úti indulástól Kőbánya alsó vasútállomásig közlekednek a szerelvények. A 28A villamosok rövidebb üzemidővel szállítanak utasokat, a villamos a Blaha Lujza térről 21:27 órakor, az Új köztemetőtől 21.24 órakor indul.

A munkák ideje alatt a Rákospalota, MÁV-telep felől Kőbánya felé tartó 62A villamosok is rövidebb üzemidővel közlekednek: az utolsó szerelvény 21:37 órakor indul, és csak a Finommechanikai Zrt. megállóig közlekedik.

A villamosok által nem érintett szakaszokon a 3V, illetve 28V jelzésű pótlóbuszokkal lehet közlekedni. A 3V jelzésű járatok az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás, a 28V jelzésűek pedig a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és a Felsőcsatári út között közlekednek. A járatokra a buszok, vagy kijelölt villamospótló járatok megállóhelyein lehet felszállni.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!