Magyarország

2012.08.04. 09:55

Magyar útlevélkezelőt akart megvesztegetni egy szerb férfi

Budapest, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) - Útlevélkezelőt akart megvesztegeti egy szerb férfi a tompai határállomásnál, olyan okmányokba kért belépést igazoló pecsétet, amelyeknek tulajdonosai nem voltak a helyszínen - értesült pénteken az MTI Hírcentrum.

Budapest, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) - Útlevélkezelőt akart megvesztegeti egy szerb férfi a tompai határállomásnál, olyan okmányokba kért belépést igazoló pecsétet, amelyeknek tulajdonosai nem voltak a helyszínen - értesült pénteken az MTI Hírcentrum.Az M1 Híradójának információja szerint a vesztegető pecsétenként 50 eurót ajánlott a magyar útlevélkezelőnek, de a rendőr ezt jelezte kollégáinak, ők őrizetbe vették a sofőrt.

A bíróság a szerb férfit egy év, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, és egy évre kitiltotta Magyarországról.

A Híradó úgy tudja, hogy a rendőr először korrupciós tesztnek vélte az ajánlatot.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat ugyanis rendszeresen teszteli a rendvédelmi szervezetek tagjainak korrupciós hajlamát. Ügyészi engedéllyel mesterségesen hoznak létre valósnak látszó élethelyzeteket, amelyekben többek között azt vizsgálják, hogy a célszemély enged-e a csábításnak - hangzott el a Híradóban.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!