Magyarország

2012.08.25. 10:17

Új óvodai csoportok Dunaharasztiban

Dunaharaszti, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) - Szeptemberben megnyílik a dunaharaszti Hétszínvirág óvoda most elkészült új szárnya, és az önkormányzat tervezi egy hatcsoportos új intézmény megépítését is - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Dunaharaszti, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) - Szeptemberben megnyílik a dunaharaszti Hétszínvirág óvoda most elkészült új szárnya, és az önkormányzat tervezi egy hatcsoportos új intézmény megépítését is - közölte a város polgármestere az MTI-vel.Szalay László (Lokálpatrióták) elmondta, hogy a település ipari területén lévő, nyolc éve elkészült, hatcsoportos Hétszínvirág óvodához önkormányzati forrásból egy új, négy csoport befogadására alkalmas szárnyat építettek. A több mint 100 millió forintba kerülő létesítmény révén szeptembertől 80-100 kisgyermekkel többet tudnak fogadni a városi óvodák - tette hozzá a polgármester.

Mivel Dunaharasztiban folyamatosan nő a betelepülők száma, az óvodai helyek további bővítésére van szükség, amit már csak EU-s forrásból tud megoldani a helyhatóság. Az új óvoda építésével kapcsolatos pályázatukat már benyújtották, kedvező elbírálás esetén a több száz milliós projekt a betelepülők által leginkább kedvelt Bezerédi térségben valósulhat meg, egy önkormányzati telken - közölte Szalay László.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!