Magyarország

2012.09.29. 21:31

Kábelt loptak a HÉV vonalán

Budapest, 2012. szeptember 29., szombat (MTI) - Kábellopás történt Csepelen, a H7-es hév áramellátását biztosító Kvassay gépháznál szombat délután fél háromkor, a tolvajok harminc méternyi kábelt vittek magukkal, a kár mértéke az elsődleges felmérések szerint 300 ezer forint - közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Budapest, 2012. szeptember 29., szombat (MTI) - Kábellopás történt Csepelen, a H7-es hév áramellátását biztosító Kvassay gépháznál szombat délután fél háromkor, a tolvajok harminc méternyi kábelt vittek magukkal, a kár mértéke az elsődleges felmérések szerint 300 ezer forint - közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).A bűnügyi helyszínelés ideje alatt a gépházat áramtalanítani kellett, ezért 18.45-től egy órán át a H7-es hév helyett a teljes vonalon, vagyis Boráros tér és Csepel között autóbuszok szállították az utasokat.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását.

250 ezer forintot ajánlottak fel azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőkről, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!