Magyarország

2012.09.03. 15:26

Megválasztották a betegszállítók egyesületének új elnökét

Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (MTI) - Csák Zoltánt választották a Mentők és Betegszállítók Egyesületének (MBOE) elnökévé - tudatta az egyesület hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (MTI) - Csák Zoltánt választották a Mentők és Betegszállítók Egyesületének (MBOE) elnökévé - tudatta az egyesület hétfőn az MTI-vel.Közleményükben felidézték: Bíró Ferenc, aki csaknem 9 éve vezette az egyesületet, 2012 májusában mondott le elnöki posztjáról, azóta ügyvezető elnökként tevékenykedett. Az MBOE augusztus 31-én tartotta meg vezetőségválasztó taggyűlését. A tagszervezetek új elnököt és egy új elnökségi tagot is választottak.

Az MBOE új elnökévé a Keleti-Sanitas Kft. betegszállító szervezetének, valamint az Országos Betegszállító Szolgálat Észak-alföldi régiójának vezetőjét, Csák Zoltánt választották. Az elnökség új tagja pedig Szabó Tamás, Magyarország legnagyobb betegszállító szervezetének, a Gól-Diatrans Kft. vezetője lett.

"Az egyesület elnöksége tagszervezeteinek határozata alapján továbbra is folytatja eddig megkezdett munkáját, a betegszállítás szolgáltatásának fenntartása és javítása érdekében" - fogalmazott az MBOE közleményében.

Az Országos Mentőszolgálat vette át január elsejével előbb a megye határokon átívelő, majd májustól az ország valamennyi betegszállításának irányítását. Az MBOE többször is felszólalt ez ellen a döntés ellen. Az MBOE akkori elnöke, Bíró Ferenc közvetlenül a május elsejei átállás előtt az MTI-vel azt közölte: a betegszállító szervezetek és informatikai szakemberek véleménye szerint az általuk jelenleg ismert bevezetendő irányítói program még nem alkalmas az irányításra. Véleményük szerint még 3 hónapig tesztelni kellett volna az új irányító rendszert.

Az átállás ennek ellenére megtörtént. Ezt követően több sajtóorgánum arról számolt be, hogy a mentőszolgálat irányítása alatt még mindig akadozik a betegszállítás. Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke az MTI-vel azt közölte: egyetlen egészségügyi szolgáltatótól vagy háziorvostól sem érkezett jelzés, hogy problémák lennének a betegszállítással. Beneda Attila azt mondta: zavarkeltés folyik, csak azt nem tudni, milyen érdekből. Kitért továbbá arra is: bár kérte, hogy a betegekre tekintettel ne keltsenek pánikot, az MBOE elnöke több körlevelet küldött, amelyben az állt: ahol találnak olyan beteget, akit nem vittek el időben, és hajlandó névvel is nyilatkozni, akkor jelentsék.

Az MBOE május 11-én visszautasította "a zavarkeltés vádjait". Bíró Ferenc május 18-án mondott le posztjáról. Döntésének okairól nem kívánt beszélni.

 

 

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!