Magyarország

2012.09.30. 09:38

Október 19-ig pályázhatnak esélyegyenlőségi támogatásra az oktatási intézmények

Budapest, 2012. szeptember 30., vasárnap (MTI) - Október 19-ig pályázhatnak esélyegyenlőségi támogatásra az oktatási intézmények Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendelete szerint.

Budapest, 2012. szeptember 30., vasárnap (MTI) - Október 19-ig pályázhatnak esélyegyenlőségi támogatásra az oktatási intézmények Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendelete szerint.

A támogatást a költségvetés terhére a 2012/2013-as tanév 2012. szeptember 1-jétől december 31-éig tartó időszakára képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítés, valamint óvodai fejlesztő program szervezéséhez igényelhetik központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények, helyi és nemzetiségi önkormányzat vagy többcélú kistérségi társulás fenntartásában lévő közoktatási intézmények.

Az óvodai fejlesztő program utáni támogatásra vonatkozó kérelmet az óvodai nevelésben hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett felkészítésekhez lehet benyújtani.

A képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítés utáni támogatásra vonatkozót az általános iskolában, a gimnáziumban, a szakközépiskolában és a szakiskolában a nappali oktatás munkarendje szerinti oktatásban részesülő hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számára megszervezett felkészítéshez lehet benyújtani.

Az igényelhető esélyegyenlőségi támogatások egy tanulóra eső összege nem haladja meg a 20 ezer forintot, az intézményenkénti vagy fenntartónkénti támogatás összegéről az összesített kérelmek alapján, a rendelkezésre álló forrás mértékére tekintettel dönt a miniszter.

Az intézmények a 2011/2012-es tanévre kiegészítő támogatást igényelhetnek, ha ugyanerre a nevelési évre korábban az oktatási esélyegyenlőséget szolgáló támogatásban részesültek. A kiegészítő támogatás a 2012. január 1-jétől 2012. augusztus 31-ig tartó időszakra kérhető, összege nem haladhatja meg a képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítés esetében tanulónként a 16 ezer forintot, óvodai fejlesztő program szervezése esetében gyermekenként a 18 ezer forintos összeget.

Ugyancsak október 19-ig lehet igényelni az integrációs rendszerben részt vevő nevelési-oktatási intézményekben dolgozók számára kiegészítő illetményt és pótilletményt a 2012/2013-as tanév szeptember 1-jétől december 31-ig tartó időszakára.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!