Magyarország

2012.10.06. 14:14

Jobbik: a kormány hosszabbítsa meg a Bursa Hungarica ösztöndíj határidőit

Budapest, 2012. október 6., szombat (MTI) - A Bursa Hungarica ösztöndíj jelentkezési határidejének meghosszabbítására szólította fel a kormányt szombaton Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik ifjúságpolitikai kabinetének vezetője.

Budapest, 2012. október 6., szombat (MTI) - A Bursa Hungarica ösztöndíj jelentkezési határidejének meghosszabbítására szólította fel a kormányt szombaton Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik ifjúságpolitikai kabinetének vezetője.A politikus az MTI-nek küldött közleményben azt írta: felháborodva értesültek arról, hogy a Fidesz-kormány "dilettantizmusa miatt" több tízezer hátrányos helyzetű egyetemista eshet el a Bursa Hungarica ösztöndíjtól.

Közölte: az oktatási tárca a megszokott nyár végi kiírás helyett - az elmúlt évekbeli leadási határidők módosítása nélkül - csak a napokban hozta nyilvánosságra a pályázati felhívást. Ennek szerinte az lehet a következménye, hogy nem lesz idő a pályázatok benyújtására és az önkormányzati döntések meghozatalára, és sok fiatal eleshet a támogatástól.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!