Magyarország

2012.10.13. 10:32

Semjén: a KDNP kitart Hoffmann Rózsa mellett

Budapest, 2012. október 12., péntek (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kitart Hoffmann Rózsa mellett a pedagógusok béremelésének ügyében - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a HírTv Péntek 8 című műsorában.

Budapest, 2012. október 12., péntek (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kitart Hoffmann Rózsa mellett a pedagógusok béremelésének ügyében - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a HírTv Péntek 8 című műsorában.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese úgy fogalmazott: kulcsfontosságúnak érzi, hogy a béremelés megtörténjen, és inkább "máshol vágnék a húsunkba", mint a pedagógusok béremelésénél. Ugyanakkor hangsúlyozta: a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalások feltételeként olyan helyzetet kellett teremteni a költségvetésben a hiány tekintetében, hogy Magyarország támadhatatlan legyen.

Ha a dolgok nem alakulnak nagyon rosszul, akkor előteremthető az a pénz, amelyből megvalósítható a pedagógusok béremelése - erősítette meg.

Hangsúlyozta: a pedagógusokat ez a béremelés megilleti, arról a kormány nem mondott le, és mindent megtesznek, hogy ezt az érintettek az első adandó alkalommal megkapják.

Azt mondta, biztos abban, hogy előbb-utóbb meglesz a pedagógusok béremeléséhez szükséges pénz. A miniszterelnök-helyettes a munkabeszüntetést fontolgató pedagógusoknak azt mondta: ha az ország megrendül, akkor biztos, hogy nem lesz a béremelésükre pénz, a hiányt pedig bármi történik, tartani kell. Azt fontolják meg, hogy egy sztrájkkal az ország helyzete jobb nem lesz - jegyezte meg.

Kérdésre válaszul kiemelte: ha valaki ebben a kérdésben meg sem "nyikkanhatna", az a baloldal. Felidézte Magyar Bálint miniszterségét is, aki - mint fogalmazott - anti-Klebelsberg Kunóként "porig rombolta" a kisiskolákat, és abban az időszakban, amikor ő vezette a tárcát, több tízezer pedagógust "raktak ki".

Arról, hogy a párt XIII. kerületi elnöke közleményt adott ki a héten, miszerint tagdíj fizetésének elmaradása miatt törlik Soltész Miklós szociális államtitkár és Spaller Endre országgyűlési képviselő párttagságát, azt mondta: "minden párt helyi szervezeteiben lehetnek hülyeségek,(...) de az államtitkár és a képviselő legyen olyan jó, és fizesse be azt a minimális tagdíjat".

Ugyanakkor - folytatta - a helyi szervezet elnöke ahelyett, hogy csinált volna egy jó kerületi programot, azzal "szórakoztatja a sajtót", ki nem fizet tagdíjat. Öt percre mindenki lehet híres, ha kiad egy abszurd közleményt - fogalmazott Semjén Zsolt.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!