Magyarország

2012.10.27. 17:54

Több mint 6,4 milliárd forintból fejleszt a Jász-Plasztik Kft.

Budapest, 2012. október 27., szombat (MTI) - Több mint 6,4 milliárd forintból, európai uniós és magyar költségvetési támogatással épít akkumulátorgyártó üzemet és vásárol ehhez szükséges gépeket a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Budapest, 2012. október 27., szombat (MTI) - Több mint 6,4 milliárd forintból, európai uniós és magyar költségvetési támogatással épít akkumulátorgyártó üzemet és vásárol ehhez szükséges gépeket a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. - közölte a cég az MTI-vel.A tájékoztatás szerint a beruházás 200 új munkahelyet teremt Jászberényben és a kistérségben. A vállalat jelenleg 2169 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

A most indult projekt keretében a várhatóan jövőre elkészülő üzemben speciális, Magyarországon eddig még nem gyártott akkumulátorok készülnek majd. Az úgynevezett Start-Stop akkumulátorok használata kisebb szén-dioxid-kibocsátással és csökkentett üzemanyag-fogyasztással jár, mivel a gépkocsi megállításakor a rendszer a motort is leállítja.

A beruházás egyik elemeként egy közel 29 ezer négyzetméteres akkumulátorgyártó üzemet építenek és szerelnek fel; ennek összköltsége több mint 2,5 milliárd forint, amelyből 1 milliárd forint a támogatás. Másrészt a Start-Stop akkumulátorok gyártásához szükséges gépek és a használt akkumulátorokat újrahasznosító gépsor beszerzését több mint 3,8 milliárd forintból valósítja meg a cég, mintegy 981 millió forintos támogatással.

A Jász-Plasztik Kft. célja, hogy közvetlen autóipari beszállítóvá váljon, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már el is kezdődtek - mondta az MTI-nek Kasza Lajos, a cég műszaki és kereskedelmi igazgatója.

A társaság pénteken zárta le egy másik fejlesztését, amellyel ugyancsak körülbelül 200 új munkahelyet hozott létre, főként jászberényi telephelyén. A 2009-ben indult fejlesztés keretében 4,4 milliárd forintos beruházással - amelyből 1,2 milliárd forint a támogatás - vásárolt fröccsöntő gépeket, ezzel bővítve műanyaggyártási tevékenységét.

A közlemény szerint a cég többek között a Samsung, a Philips és az Electrolux háztartási és szórakoztató elektronikai készülékeihez gyárt műanyag termékeket, valamint ellátja az ezzel kapcsolatos szerelési tevékenységet is.

Az 1990-ben alapított Jász-Plasztik Kft. műanyag-feldolgozással, szerszámkészítéssel, akkumulátor- és vakolatgyártással, valamint vámügyintézéssel foglalkozik. Nettó árbevétele 2011-ben több mint 76,1 milliárd forint volt, egy milliárd forinttal haladta meg a 2010-es bevételt.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!