Magyarország

2012.11.05. 19:04

Az építőipari cégek a felújításokból tartják fenn magukat

Budapest, 2012. november 5., hétfő (MTI) - Az építőipari kivitelezők munkáinak jelenleg mintegy háromnegyede felújítás - ismerteti az Építők és Építkezők Klubja, valamint a Build-Communication Kft. közös felmérésének eredménye alapján.

Budapest, 2012. november 5., hétfő (MTI) - Az építőipari kivitelezők munkáinak jelenleg mintegy háromnegyede felújítás - ismerteti az Építők és Építkezők Klubja, valamint a Build-Communication Kft. közös felmérésének eredménye alapján.A felmérésben 306 családiház-tulajdonost kérdeztek meg - tájékoztatnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A megkérdezettek fele a meglévő családi házának a felújítását tervezi. A családiház-tulajdonosok 54 százaléka kimondottan azért akarja felújíttatni a házát, hogy kevesebb energiát fogyasszon.

A már elkészült felújítások 35 százaléka  a nyílászáró cseréjére vonatkozott. Akik még csak tervezik a felújítást, azok 40 százaléka a tetőt és a padlást hőszigeteltetné, míg 46 százalékuk a homlokzattal tenné ugyanezt.

A megújuló energiaforrások valamelyikének alkalmazásával csak a tulajdonosok egyharmada számol.

A 794 megkérdezett kivitelező átlagolt válaszaiból pedig az derült ki, hogy a munkák 35 százaléka családiház-, 28 százaléka pedig közületi felújítás. A lakásfelújítások aránya 11 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!