Magyarország

2012.11.17. 11:59

LMP-kongresszus - Európai zöldek: az LMP kongresszusának európai jelentősége is van

Budapest, 2012. november 17., szombat (MTI) - Az LMP kongresszusán elhangzottaknak nemcsak a magyar társadalomra és politikára lesz hatása, hanem európai jelentősége is van - mondta a rendezvény előtt újságíróknak az Európai Zöld Párt (EGP) társelnöke.

Budapest, 2012. november 17., szombat (MTI) - Az LMP kongresszusán elhangzottaknak nemcsak a magyar társadalomra és politikára lesz hatása, hanem európai jelentősége is van - mondta a rendezvény előtt újságíróknak az Európai Zöld Párt (EGP) társelnöke.Reinhard Bütikofer az európai zöldek főtitkárával, Jacqueline Cremersszel együtt vendégként vesz részt a kongresszuson. A társelnök szavai szerint habár sokan állították, hogy a zöld gondolat nem tud gyökeret verni Kelet- és Közép-Európában, az LMP mégis ennek "az élő cáfolata". Hozzátette, hogy az LMP "világítótorony" szerepet tölt be a demokrácia megőrzésében és továbbfejlesztésében.

Jacqueline Cremers arról beszélt, hogy az Európai Zöld pártnak 46 tagszervezete van, amelyek közül az LMP kiemelkedik politizálásának módjával és tartalmával.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!