Magyarország

2012.12.01. 15:52

Fidesz: az MSZP az emberekkel fizettetné meg a bankadóból befolyó pénzt

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) – A Fidesz szerint az MSZP Mesterházy Attila pártelnök által meghirdetett programjából kiderül, hogy a szocialisták nem a bankokat akarják megadóztatni, inkább az emberek pénzét vennék el – mondta szombati, budapesti sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella.

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) – A Fidesz szerint az MSZP Mesterházy Attila pártelnök által meghirdetett programjából kiderül, hogy a szocialisták nem a bankokat akarják megadóztatni, inkább az emberek pénzét vennék el – mondta szombati, budapesti sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella.A kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott: a szocialisták programja alapján látszik, hogy szeretnék kivezetni a bankadót. Hozzátette, hogy ezt az elképzelést nem csak Mesterházy Attila, de Bajnai Gordon is elmondta.

A Fideszben viszont felmerült a kérdés, hogy a bankadó kivezetése után honnan akarják pótolni a kieső pénzt – folytatta. Szavai szerint a "Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy-Veres-szövetség" egyszer már elvett egyhavi nyugdíjat, a bankadóból jelenleg befolyt milliárdok pedig pontosan egyhavi nyugdíjat tesznek ki. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: az adatokból arra következtetnek, hogy a szocialisták hatalomra jutásuk esetén további egyhavi nyugdíjat vonnának el.

Selmeczi Gabriella kijelentette, hogy a "Mesterházy-Bajnai-csapat" régi, leszerepelt elképzelésekkel érkezett, mert ők "a múlt emberei". A "Gyurcsány-Bajnai-szövetség" programja miatt az államadósság és a munkanélküliség is megduplázódott – mondta, hozzátéve: a Fidesz viszont senkinek nem tanácsolja, hogy visszatérjen erre az útra, mert ez egy kudarcos út. A Fidesz nemet mond a nyugdíjasok adóztatására, ahogy arra is, hogy a nyugdíjakból bárki elvegyen - mondta.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!