Magyarország

2012.12.01. 16:23

Gyöngyösi felszólalása - Jobbik: a sárga csillag helyett a sárga csekkek problémájával kellene foglalkozni

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) - A Jobbik szerint bár a kormánypártok és az ellenzéki pártok egy része "önmegjelöléssel bohóckodnak", de az emberek többségét nem a sárga csillag, hanem a sárga csekkek problémája érdekli, mert ez a valódi gond ma Magyarországon - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) - A Jobbik szerint bár a kormánypártok és az ellenzéki pártok egy része "önmegjelöléssel bohóckodnak", de az emberek többségét nem a sárga csillag, hanem a sárga csekkek problémája érdekli, mert ez a valódi gond ma Magyarországon - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.Az ellenzéki politikus szerint a Gyöngyösi Márton jobbikos politikus hétfői parlamenti felszólalását követően mellkasukra sárga csillagot kitűző politikusok az "önmegjelölésekkel vállalhatatlan provokációt valósítottak meg", ezzel szemben inkább azzal kellene foglalkoznia a politikának, hogy hogyan lehet kiszabadítani az embereket "a sárga csekkek tengeréből".

Z. Kárpát Dániel emlékeztetett rá, hogy egy év alatt jelentősen nőtt az eladósodott családok száma és a politikának ezzel kellene foglalkoznia, de ehelyett "álkérdésekről, álproblémákról, álprovokációkról szól a közélet".

A Gyöngyösi Márton hétfőn elhangzott - az államfő, a kormány, pártok és civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó - azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy "az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!