Magyarország

2012.12.19. 17:13

Járások - Bács-Kiskun megyében 11 járási hivatal kezdi meg működését

Kecskemét, 2012. december 19., szerda (MTI) - Tizenegy járási hivatal kezdi meg működését januárjától Bács-Kiskun megyében. A hivatalvezetők rövid szakmai pályafutását Kerényi János, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ismertette szerdán az MTI-vel.

Kecskemét, 2012. december 19., szerda (MTI) - Tizenegy járási hivatal kezdi meg működését januárjától Bács-Kiskun megyében. A hivatalvezetők rövid szakmai pályafutását Kerényi János, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ismertette szerdán az MTI-vel.

Kerényi János hangsúlyozta: a járási hivatalok élére a közigazgatásban komoly szakmai tapasztalatokat szerzett szakembereket neveztek ki, akik január elsejétől zökkenőmentesen tudják továbbvinni az ügyeket. Kiemelte, hogy nagyon sok olyan ügy van, melyek elintézése egyetlen napot sem késhet, ezért komoly előkészületek történtek a járási hivatalok zökkenőmentes indulására.

Bedics Andrea, a Kalocsai Járási Hivatal vezetője a Miskolci Egyetemen történelem szakos bölcsészként végzett, majd ugyanitt 2001-ben jogászként doktorált. 2004-től Tokaj jegyzőjeként dolgozott, majd 2011-ben Kalocsa jegyzőjének választották.

Bodroginé Mikó Zsuzsanna, a Jánoshalmi Járási Hivatal vezetője a szegedi József Attila Tudományegyetemen végzett jogászként. 1989-től kinevezéséig a jánoshalmai Polgármesteri Hivatal aljegyzője volt.

Fröschl Péter, a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője a Miskolci Egyetemen közgazdász diplomát szerzett, majd 1997-ben jogászként doktorált. 2005-től kinevezéséig a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kirendeltség-vezetője volt.

Kelő Johanna, a Kunszentmiklósi Járási Hivatal vezetője az Orvostovábbképző Egyetemen diplomázott, majd a József Attila Tudományegyetemen jogászként doktorált, 2009-től kinevezéséig Fülöpháza Község jegyzőjeként dolgozott.

Kerékgyártó Mária Judit, Kecskeméti Járási Hivatal vezetője az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezőként szerzett diplomát, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogászként végzett. 2003-ban Mezőkövesd jegyzőjének választották, 2011-től kinevezéséig a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője volt.

Kiss Melinda, a Kiskunmajsai Járási Hivatal vezetője a Budapesti Közigazgatási és Államigazgatási Egyetemen igazgatásszervezőként végzett, 2009 óta a Szegedi Tudományegyetemen joghallgatója. 2010-ben Jászszentlászló polgármesterének választották.

Sipos Krisztina Carmen, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal vezetője az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezőként végzett, majd 2001-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogászként doktorált. Budapest XXII. Kerületi Önkormányzatánál több tisztséget is betöltött. 2006-tól a kiskunfélegyházi önkormányzat szociális és családvédelmi osztályvezetőjeként dolgozott.

Szeidl József, a Tiszakécskei Járási Hivatal vezetője a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán diplomázott. Kinevezéséig a Tiszakécske Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalában a hatósági osztály vezetője volt.

Szenoradszki Endre, Bajai Járási Hivatal vezetője Szabadszálláson született. Az Eötvös János Tanítóképző Főiskolán tanító szakon végzett, majd 1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetemen humánszervezői képesítést szerzett. 2011 októberétől kinevezéséig a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kirendeltségét vezette. 2009-től a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja.

Szommer Károly, Bácsalmási Járási Hivatal vezetője a Nehézipari Műszaki Egyetemen okleveles gépészmérnökként végzett. A bajai polgármesteri hivatal informatikusa és informatikai osztályvezetője volt kinevezéséig.

Tallós Bálint, a Kiskunhalasi Járási Hivatal vezetője a József Attila Tudományegyetemen jogászként doktorált. 1993-ban Harkakötöny, majd 2003-ban Pirtó jegyzőjének választották. 2009-től kinevezéséig Tázlár és Pirtó Községek körjegyzője volt.

A Bács-Kiskun megyei Jászszentlászlón majd időközi polgármester-választást kell kiírni, mert a járási hivatalvezetővé kinevezett Kiss Melinda polgármesternek - január 1-jei - hivatalba lépésétől számítva 15 napja van arra, hogy megszüntesse összeférhetetlenségét, azaz lemondjon településvezetői posztjáról.

A helyi választási iroda ezt követően írhatja ki az időközi választást.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!