Magyarország

2012.12.01. 15:55

LMP: a legfontosabb a társadalom kettészakadásának megakadályozása

Szolnok, 2012. december 1., szombat (MTI) - Az LMP szerint a legfontosabb feladat a magyar társadalom kettészakadásának megakadályozása, ami elsősorban a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének többkulcsossá tételével érhető el - mondta Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője egy utcai tájékoztatón szombaton Szolnokon.

Szolnok, 2012. december 1., szombat (MTI) - Az LMP szerint a legfontosabb feladat a magyar társadalom kettészakadásának megakadályozása, ami elsősorban a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének többkulcsossá tételével érhető el - mondta Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője egy utcai tájékoztatón szombaton Szolnokon.A politikus hozzátette: az LMP egy olyan szja-rendszert ajánl a magyar állampolgároknak, amelyben a kis- és közepes keresetűek, azaz a keresők 80 százaléka járna jobban, míg a fennmaradó 20 százaléktól több adót kérnének.

Vágó Gábor azért látogatott a Tisza-parti városba, hogy a december 9-én, a szandaszőlősi városrészben tartandó időközi önkormányzati képviselő-választáson induló LMP-s jelöltet ajánlja az emberek figyelmébe.

Az ellenzéki politikus utcai tájékoztatójában szólt arról is, hogy az oktatásba való befektetés nem egyszeri jóléti kiadás, hanem bizonyos idő után megtérül, ezért az LMP úgy gondolja, hogy a pedagógus-életpályamodellt most be kellene vezetni. Sőt az e területnek járó pénzt még megtoldanák azzal a több mint 30 milliárd forinttal, amelyet a kormány ígért, de ígéretét nem tartotta be - jegyezte meg.

Az LPM-s képviselő szükségesnek tartaná a felsőoktatási intézmények felvételi keretszámainak bővítését is, "hogy a vidéki főiskolák ne haljanak el úgy, mint a szolnoki főiskola". Ha ugyanis egy vidéki város az értelmiségét elveszti, akkor a jövőjét is elveszti - mondta Vágó Gábor.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!