Magyarország

2012.12.01. 16:15

Török Zsolt: az MSZP nem akarja megszüntetni a bankadót

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) – Az MSZP elképzelései között nem szerepel a bankadó megszüntetése, a szocialista párt csak az európai átlag környékére szeretné csökkenteni annak mértékét – mondta szombaton újságíróknak Török Zsolt.

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) – Az MSZP elképzelései között nem szerepel a bankadó megszüntetése, a szocialista párt csak az európai átlag környékére szeretné csökkenteni annak mértékét – mondta szombaton újságíróknak Török Zsolt.Az ellenzéki párt szóvivője Selmeczi Gabriella szavaira reagált, aki sajtótájékoztatóján azt mondta: a szocialisták meghirdetett programja alapján látszik, hogy ki szeretnék vezetni a bankadót, ennek árát pedig az emberekkel fizettetnék meg.

Török Zsolt úgy fogalmazott: a nagyobbik kormánypárt szóvivője úgy beszél a nyugdíjakról, hogy a Fidesz, amelyik már elvette a 3000 milliárd forintos nyugdíj-megtakarítást, amikor csak teheti, "ráront a nyugdíjasokra".

Az MSZP-kormány által bevezetett bankadót a jelenlegi kabinet szerinte olyan mértékben "eltolta", hogy amiatt tömegesen bocsátottak el embereket, és közben a hitelezés is teljes mértékben leállt.

Török Zsolt tájékoztatója közben elővett egy szegfűt és egy virgácsot, mondván: hitte, hogy a virágot adhatja át Selmeczi Gabriellának, mert a Fidesz szóvivője elolvasta a programjukat és arról akar vitázni, azonban úgy látja, hogy virgácsot fog érdemelni ő és pártja is. "Nemcsak tőlünk, hanem a választóktól is, hiszen az embereknek elegük van a Fidesz népnyúzó politikájából, szakmaiatlanságából" – zárta szavait.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!