Magyarország

2012.12.16. 10:28

Vesztegetési pénz átvétele közben érték tetten a vezető beosztású, Heves megyei rendőrt

Budapest, 2012. december 15., szombat (MTI) - A Nemzeti Védelmi Szolgálat egymillió forint vesztegetési pénz átvétele közben érte tetten a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét, akinek előzetes letartóztatását szombaton rendelte el a bíróság - értesült az MTI Hírcentrum.

Budapest, 2012. december 15., szombat (MTI) - A Nemzeti Védelmi Szolgálat egymillió forint vesztegetési pénz átvétele közben érte tetten a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét, akinek előzetes letartóztatását szombaton rendelte el a bíróság - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 szombati esti Híradójában azt mondták: az alezredes a gyanú szerint azt állította egy csalással vádolt férfinak, az Egri Törvényszéken zajló okmánybélyeg-hamisítási ügy egyik vádlottjának, hogy egymillió forinttal lefizeti az ügyében eljáró ügyészt és bírót, hogy felmentsék.

A férfi tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, a gyanúsítás miatt panaszt tett, a letartóztatás ellen pedig fellebbezett. Szolgálati viszonyát az ügy egyelőre nem érinti, a főkapitányság honlapján továbbra is osztályvezetőként szerepel a neve - mondták a Híradóban.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt is vizsgálja, hogy annak az ügyésznek és bírónak, akire az alezredes az állítólagos vesztegetéskor hivatkozott, van-e bármi köze az ügyhöz. A Híradó úgy tudja, eddig nem merült fel olyan információ, ami arra utalna, hogy tudtak róla vagy bármilyen közük lenne hozzá.

A Híradó információi szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője egy diplomatarendszámos, fehér luxusautóban ült csütörtök este, amikor a Terrorelhárítási Központ munkatársai az M3-as autópálya kerekharaszti benzinkútjánál elfogták.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a Híradónak azt nyilatkozta: "a bíróság megalapozottnak találta azon ügyészi indítványt, hogy a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tekintettel az ügy tárgyi súlyára, illetőleg várható, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén esetleg a tanúkat befolyásolná, tárgyi, okirati eszközöket elrejtene, ezért várható az, hogy a bizonyítási eljárás sikerét meghiúsítani törekedne".

Szombaton a hvg.hu számolt be arról, hogy vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egyik vezető beosztású munkatársát, S. Csabát. A portál úgy tudja, a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást a férfi ellen, "s elfogásakor találtak is nála olyasmit, ami megalapozhatja a nyomozó hatóság vélekedését".

A Fővárosi Törvényszék a honlapján azt írta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombati végzésében egy hónapra elrendelte S. Csaba előzetes letartóztatását. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta az előzetes letartóztatás elrendelését, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, a legfeljebb azonban 2013. január 15-ig tart.

A végzés nem jogerős, mert a védő és a gyanúsított is fellebbezést jelentett be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!