Magyarország

2013.01.12. 11:16

A zalaegerszegi Pernix Pharma 24 országba szállít gyógyszereket

Zalaegerszeg, 2013. január 12., szombat (MTI) - Európa 21 országában, valamint Libanonban, Kuvaitban és Ausztráliában is forgalmazzák az egyetlen dunántúli gyógyszergyár, a zalaegerszegi Pernix Pharma készítményeit - mondta el a tisztán magyar tulajdonú társaság ügyvezetője az MTI-nek.

Zalaegerszeg, 2013. január 12., szombat (MTI) - Európa 21 országában, valamint Libanonban, Kuvaitban és Ausztráliában is forgalmazzák az egyetlen dunántúli gyógyszergyár, a zalaegerszegi Pernix Pharma készítményeit - mondta el a tisztán magyar tulajdonú társaság ügyvezetője az MTI-nek.Bakos Gábor, a Zalaegerszeg Innovációs Díját a napokban elnyert vállalkozás ügyvezetője elmondta: cégük 2000-ben alakult. A vállalkozás kezdetben 8 alkalmazottat foglalkoztatott, ma már 31 dolgozójuk van, nyolcan közülük diplomások.

A társaság alig egy éve indította el a zalaegerszegi északi ipari parkban mintegy félmilliárd forintból épített 1500 négyzetméteres üzemét. A rendkívül szigorú technológiai és egészségügyi előírásoknak megfelelően kialakított gyár folyékony készítmények, lágy gyógyszerformák, vagyis kenőcsök, emulziók, oldatok előállítására, illetve szilárd tabletta, granulátum készítésére egyaránt alkalmas.

A cég elsősorban bérmunkában végez gyógyszergyártást és gyógyszeripari kutatást, de gyógyszereket és gyártástechnológiát is fejlesztenek, továbbá a készítmények törzskönyvezéséhez szükséges dokumentációk készítésével is foglalkoznak. A humán- és állatgyógyászati készítmények vagy dokumentációk megrendelői között van a világ öt legnagyobb gyógyszeripari konszernjéből három, de kisebb cégeknek is dolgoznak.

Bakos Gábor elmondta még: a mintegy 200 millió forintos törzstőkéjű Pernix Pharma éves árbevétele 2-3 millió euró között alakul. Bérgyártásban készített termékeiket Európa 21 országában, valamint Libanonban, Kuvaitban és Ausztráliában is forgalmazzák megrendelőik neve alatt.

 

 

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!