Magyarország

2013.02.16. 12:53

Felsővezeték-szakadás miatt késnek a vonatok Budapest és Győr között

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Leszakadt felsővezeték miatt 15-20 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon - tájékoztatta az MTI-t a Mávinform szombaton.

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Leszakadt felsővezeték miatt 15-20 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon - tájékoztatta az MTI-t a Mávinform szombaton.Biatorbágy és Herceghalom között 9 óra 5 perckor a Szombathelyre közlekedő gyorsvonat az előzőleg már leszakadt felsővezetéknek ütközött, és további 200 méter hosszan leszakította. Személyi sérülés nem történt, a mozdony sem sérült meg, de a vonatok csak a biztonsági előírások betartásával, váltakozó irányban tudnak közlekedni.

Az utasoknak 15-20 perc késésre kell számítaniuk a helyreállításig. A balesetet szenvedő vonat 70 perc késéssel tudja csak folytatni útját, mert egy dízel mozdonyt kell rákapcsolni, hogy Herceghalom állomásra bevontathassák az egész szerelvényt.

A leszakadt felsővezeték helyreállítását a MÁV szakemberei azonnal megkezdték, de a vezeték olyan súlyosan megsérült, hogy egyelőre nem tudni, meddig tart a teljes helyreállítás.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!