Magyarország

2013.02.16. 12:51

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-páros több családpolitikai támogatást is megszüntetne

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - A Fidesz szerint joggal lehet tartani attól, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-páros" visszatérése esetén több családpolitikai támogatás is megszűnne.

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - A Fidesz szerint joggal lehet tartani attól, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-páros" visszatérése esetén több családpolitikai támogatás is megszűnne.Czunyiné Bertalan Judit, a kormánypárt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a jelenlegi kormánytöbbség családpolitikai koncepciójának lényege az, hogy a nők, az édesanyák és általában a családok erőteljes védelemben részesüljenek. A Fidesz és a kabinet ezért olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel pótolta a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején elvett juttatásokat - mondta.

A politikus példaként említette a szociálpolitikai támogatás és a szocialisták idején két évre lecsökkentett gyes három évre való visszaállítását. Emlékeztetett továbbá a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségére, valamint arra, hogy a munkahelyvédelmi akciótervben fokozottan védik a szülés után a munkaerőpiacra visszatérő nőket. Ezzel szemben "2010 előtt gyermeket vállalni azonos volt a szegénység vállalásával" - fogalmazott.

Czunyiné Bertalan Judit egyúttal "a gyűlöletkampányból fakadó híreszteléseknek" nevezte azokat a felvetéseket, amelyek szerint ezek az ellátások csak ideiglenesek lennének.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!