Magyarország

2013.02.16. 12:36

Körösladányban új szennyvíztisztító és csatornahálózat épül

Békéscsaba, 2013. február 16., szombat (MTI) - Körösladányban új szennyvíztisztító és csatornahálózat épül kétmilliárd forintból, EU-támogatással. A kivitelezési munkálatok a napokban kezdődtek el, a közbeszerzésben nyertes cég részére a munkaterületet átadták - tájékoztatta Ilyés Lajos jegyző az MTI-t.

Békéscsaba, 2013. február 16., szombat (MTI) - Körösladányban új szennyvíztisztító és csatornahálózat épül kétmilliárd forintból, EU-támogatással. A kivitelezési munkálatok a napokban kezdődtek el, a közbeszerzésben nyertes cég részére a munkaterületet átadták - tájékoztatta Ilyés Lajos jegyző az MTI-t.Elmondta: a beruházás kétmilliárd forintos teljes költségéhez az önkormányzat a projekt megvalósítására 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő EU-támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretéből. A fennmaradó háromszáz millió forintot az önkormányzat önerőből, lakossági hozzájárulásból, valamint a Belügyminisztérium EU Önerő Alapból nyert forrásból fedezi.

A beruházás keretében a város egész területén kiépül a csatornahálózat. A kivitelezési munkák során több mint 11 ezer méter nyomóvezetéket fektetnek le, 20 155 méter gravitációs gerincvezetéket és tizenegy hálózati átemelőt építenek. Teljesen új szennyvíztisztítómű létesül napi 500 köbméter szennyvíztisztító kapacitással - ismertette Ilyés Lajos.

A kivitelezési munkák 2014 őszén fejeződnek be.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!