Magyarország

2013.02.02. 12:29

Nyomozás a környezetvédelmi minisztérium informatikai beszerzései miatt

Budapest, 2013. február 1., péntek (MTI) - Nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2009-es informatikai beszerzései miatt - tudta meg az MTI Hírcentrum.

Budapest, 2013. február 1., péntek (MTI) - Nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2009-es informatikai beszerzései miatt - tudta meg az MTI Hírcentrum.A Kossuth Rádió esti Krónika című műsora úgy értesült, hogy a főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése alapján.

A Kehi vizsgálata szerint a minisztérium egy 2009-ben kötött szerződés alapján 176 millió forintot fizetett ki egy cégnek felesleges számítógépes programokért és el nem végzett informatikai szolgáltatásokért. Az ellenőrzés feltárta: a tárca informatikusai időben figyelmeztették a döntéshozókat, hogy a minisztériumban és háttérintézményeinél lévő négyezer számítógép közül háromezer nem tudja majd futtatni a vadonatúj szoftvereket, a miniszter kabinetfőnöke mégis megkötötte a szerződést.

A környezetvédelmi minisztérium jogutódja, a vidékfejlesztési tárca az üggyel kapcsolatban már korábban tudatta, hogy 2011 áprilisában leállította a kifizetéseket, és felbontotta a szerződést az informatikai céggel.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!