Magyarország

2013.02.09. 11:23

OS - A Nemzetgazdasági Minisztérium közlemény

Budapest, 2013. február 9., szombat (OS) - Elfogultan és nem a tények alapján minősít a Moody’s. A magyar kormány nem érti, hogy a Moody s Investors miért nem veszi figyelembe mindazon eredményeket, amelyeket az elmúlt időszakban a magyar emberek elértek.

Budapest, 2013. február 9., szombat (OS) - Elfogultan és nem a tények alapján minősít a Moody’s. A magyar kormány nem érti, hogy a Moody s Investors miért nem veszi figyelembe mindazon eredményeket, amelyeket az elmúlt időszakban a magyar emberek elértek.Mindenki számára egyértelmű, hogy Magyarország az elmúlt 2 évben a csőd széléről, egy stabil, kiegyensúlyozott országgá küzdötte fel magát, melynek mutatói javultak az előző minősítéshez képest: a költségvetési hiány tartósan 3% alatt marad, az államadósság csökken, az ország ún. külső finanszírozási képessége a régióban a legmagasabb, tartósan és biztonsággal tudjuk magunkat finanszírozni a piacról. A folyó fizetési mérleg jelentős többletet mutat, a foglalkoztatás pedig 2010-től folyamatosan bővül. Befektetőink egyre inkább a saját elemzéseikre és meglátásaikra hagyatkoznak, és hisznek, bíznak Magyarországban. Ezt mutatják a sikeres állampapír aukciók és a csökkenő országkockázat is.

 

Budapest, 2013. február 8.

 

Nemzetgazdasági Minisztérium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!