Magyarország

2013.04.05. 14:40

Keresi a rendőrség Páva Zsolt pécsi polgármester lányának támadóját

Pécs, 2013. április 5., péntek (MTI) - Egy 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas férfit keres a rendőrség Páva Zsolt pécsi polgármester lányának péntek hajnali bántalmazásával kapcsolatban - tájékoztatta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Pécs, 2013. április 5., péntek (MTI) - Egy 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas férfit keres a rendőrség Páva Zsolt pécsi polgármester lányának péntek hajnali bántalmazásával kapcsolatban - tájékoztatta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Erőszakos támadás érte Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester lányát péntek hajnalban. Az áldozat el tudott menekülni a helyszínről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik - tájékoztatta péntek délelőtt a polgármester az MTI-t.

A rendőrség az esettel kapcsolatban kora délután adott ki közleményt, amely szerint a pécsi Kálvária úti alagútnál egy ismeretlen férfi szólította le a fiatal lányt, majd bántalmazta. A 20 éves sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A támadó a rendőrség leírása szerint 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas, szakállas vagy borostás, kerek arcú, barna hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor farmert, bőrkabátot, narancssárga, cipzáras kapucnis pólót, valamint fehér talpú fekete cipőt viselt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a személyleírás vagy a térfigyelő kamerák által készített, a police.hu/baranya internetes oldalon megtekinthető felvétel alapján a támadót felismerni véli, a tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályát a (06-72)504-400-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható Telefontanú zöld számán, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Páva Zsolt az MTI-hez eljuttatott péntek reggeli közleménye szerint brutális támadás érte Pécs belvárosában húszéves lányát, aki barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog. "Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető. A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is - áll Páva Zsolt közleményében.

A polgármester egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!