Magyarország

2013.04.19. 14:01

Kivágják a rossz állapotú fákat a Kossuth téren, majd újakat ültetnek

Budapest, 2013. április 19., péntek (MTI) - Kivágják a rossz állapotban lévő fákat a budapesti Kossuth Lajos téren, ahol ezt követően 133 új fát ültetnek majd el - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken.

Budapest, 2013. április 19., péntek (MTI) - Kivágják a rossz állapotban lévő fákat a budapesti Kossuth Lajos téren, ahol ezt követően 133 új fát ültetnek majd el - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken.

Az MTI azt követően kereste meg Szilágyi Zoltánt, hogy péntek délelőtt internetes híradások számoltak be arról: fákat vágnak ki az Országház előtti téren.

Az Országgyűlés sajtófőnöke ezzel kapcsolatban elmondta: a Kossuth Lajos tér rekonstrukciójának keretében megkezdődtek a parkrendezés munkálatai is. A generálkivitelező, a KÉSZ Zrt. pénteken a beteg, menthetetlen fákat és a megújuló tér szerkezetébe nem illeszthető növényzetet távolítja el, továbbá folytatja az aszfaltburkolat felmarását.

A tér fáinak többsége olyan rossz állapotban volt, hogy a járókelők biztonsága érdekében már régen ki kellett volna vágni - közölte Szilágyi Zoltán, jelezve, hogy a faállomány felújítása természetesen faültetést is jelent, így összesen 133 egészséges, előnevelt fával gazdagodik majd az új park.

Hangsúlyozta, hogy a faállomány megújítása a jogszabályok teljes mértékű betartásával, az összes engedély birtokában és az illetékes hatóságok által elfogadott tervek szerint zajlik. A parkrendezés során keletkező faanyag alkalmas részét tüzelőnek aprítják fel, és jótékonysági szervezetek bevonásával rászorulóknak osztják majd szét - tájékoztatott.

A sajtófőnök végül tudatta, hogy a munkálatok befejezése után, jövő tavasszal veheti birtokba a lakosság a Kossuth teret, "a nemzet főterét", amely autó- és aszfaltmentes, a jelenleginél jóval tágasabb és zöldebb lesz. A látványtervek megnézhetők a www.nemzetfotere.hu honlapon.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!