Magyarország

2013.04.03. 15:29

Őrségváltás a kabuli repülőtéren

Április elsejétől a Magyar Honvédség Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens (MH KNR ŐBK) 2. váltása őrzi „Afganisztán kapuját”. Az első váltást is búcsúztató ünnepségen - az úgynevezett medálparádé mellett - a parancsnoki beosztás átvétele is megtörtént.

Április elsejétől a Magyar Honvédség Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens (MH KNR ŐBK) 2. váltása őrzi „Afganisztán kapuját”. Az első váltást is búcsúztató ünnepségen - az úgynevezett medálparádé mellett - a parancsnoki beosztás átvétele is megtörtént.A kontingensparancsnokság átadás-átvételét jelképezte, amikor – a dokumentumok aláírása után - Benda László ezredes átadta a nemzeti zászlót Apáti Zoltán ezredesnek.

Benda ezredes, az FP Group (Force Protection - táborvédelmi erők) parancsnoka megköszönte a csoportban résztvevő nemzeteknek az együttműködést. „Az elmúlt időszakban számtalan pozitív visszajelzést kaptam a kontingens feladatellátásáról; büszke vagyok Önökre, köszönöm a helytállást”- hangsúlyozta a parancsnok.

Philippe Adam dandártábornok, a Kabul Nemzetközi Repülőtér (KAIA) parancsnoka gratulált a magyar katonáknak az elvégzett munkáért, amellyel kiérdemelték az elismerést és a NATO- medált. Kiemelte: „A biztosító erők kiemelkedő módon támogatták és támogatják a kabuli repülőtér feladatait. Elégedett vagyok azzal a professzionális hozzáállással, amellyel ellátják a tábor védelmét és folyamatosan készenlétben állnak a feladatok ellátására” – mondta el a parancsnok beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!