Magyarország

2013.05.31. 15:36

MSZP-szóvivő: a Fidesz három éve csak kárt okoz

Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - Török Zsolt MSZP-szóvivő szerint a Fidesz három éve csak kárt okoz az embereknek.

Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - Török Zsolt MSZP-szóvivő szerint a Fidesz három éve csak kárt okoz az embereknek.

A szocialista politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Orbán Viktor és a Fidesz, amikor csak teheti, ráront a magyarokra (...), hiszen nem szeretik a magyarokat, a magyar nép az ellenségük, ezt onnan is lehet tudni, hogy amilyen módon csak tudják, sarcolják az embereket".

Hozzátette: az Orbán-kormány elvette hárommillió ember magán-nyugdíjpénztári megtakarítását, harminc új adót vezetett be, kihúzta a gazdák alól a földet, a dohánypiac újraosztásával pedig 40 ezer ember megélhetését sodorta veszélybe.

Török Zsolt közölte: az elmúlt három évben 30-40 százalékkal drágultak az élelmiszerek, a kormány mégsem támogatja az MSZP javaslatát az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának 22 százalékpontos csökkentéséről.

Az áfacsökkentés nemcsak a megélhetést tenné könnyebbé, hanem munkahelyek ezreinek megvédését tenné lehetővé a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban - tette hozzá.

A szocialista párt szóvivője szerint a rossz kormányzás bizonyítéka az is, hogy a beruházások volumene 8,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Az energiaszektorban 30, az építőiparban 19 százalékos volt a visszaesés, a második világháború óta nem épült olyan kevés lakás, mint az elmúlt egy évben - jelentette ki Török Zsolt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!