Magyarország

2013.05.15. 09:35

OGY - A számvevőszék tavalyi beszámolóját értékeli ma a parlament

Budapest, 2013. május 15., szerda (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2012-es beszámolóját tárgyalja mai ülésén az Országgyűlés.

Budapest, 2013. május 15., szerda (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2012-es beszámolóját tárgyalja mai ülésén az Országgyűlés.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik. A képviselők elsőként Domokos László számvevőszéki elnök beszámolóját hallgathatják meg, ezt követően mondhatják el véleményüket. Az ÁSZ vezetője a parlament szakbizottsága előtt hétfőn nagy előrelépésnek nevezte, hogy tavaly az új ÁSZ-törvénynek megfelelően minden jelentéshez intézkedési tervet készítettek az ellenőrzött szervezeteknek. Az ellenzéki frakciók nem fogadták el a számvevőszék jelentését a testület ülésén.

Ezután a pénzügyi konglomerátumok kiegészítő felügyeletéről szóló törvényjavaslat kerül terítékre. Ebben a kormány azt kezdeményezi, hogy a jövőben egy koordinátor mint kiegészítő felügyelő ellenőrizze a több különböző tevékenységet végző pénzügyi intézmény alkotta csoportokat, más néven konglomerátumokat. A tervezet emellett egységesítené az ilyen szervezetekre vonatkozó szabályokat is, mivel azok jelenleg több törvényben elszórtan találhatók csak meg.

Az ülésnap hátralévő részében biztosítási tárgyú törvénymódosításokról is általános vitát tartanak, végül megtárgyalják a polgármesteri tisztség ellátásáról szóló jogszabály-változtatási javaslatot.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!