Magyarország

2013.05.31. 15:20

OS - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye

Budapest, 2013. május 31., péntek (OS) - 30 millió forint a tehetségsegítő pedagógusok munkájának elismeréséért.

Budapest, 2013. május 31., péntek (OS) - 30 millió forint a tehetségsegítő pedagógusok munkájának elismeréséért.

Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára "Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért" díjakat adott át az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) kiváló teljesítményt nyújtó diákok felkészítő tanárainak, oktatóinak.

A Nemzeti Tehetség Program által alapított, 30 millió Ft keretösszegű díjat ötvenhét pedagógus vehette át sokéves eredményes tehetséggondozó munkájának elismeréseként.

A díjazottak kiválasztása az OKTV Bizottságok javaslatai, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakértőiből álló testület jóváhagyása alapján történt. A döntés értelmében 37 felkészítő tanár a 2012/2013. tanévben végzett áldozatos és kiemelkedően eredményes tehetségsegítő munkájáért egyenként 300 ezer Ft, 13 kiváló pedagógus több évtizedes lelkiismeretes munkájának elismeréseként egyszeri 600 ezer Ft, a tantárgyi bizottságok munkájának irányításáért 4 bizottsági elnök, illetve 3 ügyvezető elnök félmillió Ft jutalomban részesült.

1986 és 2011 között az OKTV döntőiről a Neuwirth Gábor az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szenior munkatársa által létrehozott adatbázisban 18 tantárgy 20 703 döntőbe jutott tanuló adatai találhatók meg.

A díjazottakat "A tehetségeket segítő szakemberek erkölcsi és anyagi megbecsülését szolgáló programok kidolgozására és a támogatás odaítélésére" elnevezésű projekt forrásaiból finanszírozták. A díj koordináló szervezete a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége.

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!