Magyarország

2013.05.17. 13:18

Rezsicsökkentés - Fidesz: felére csökkenhet a kéményseprés maximális ára

Budapest, 2013. május 17., péntek (MTI) - A kéményseprés maximális árának felére csökkentését javasolja a Fidesz - közölte Németh Szilárd pénteken Budapesten.

Budapest, 2013. május 17., péntek (MTI) - A kéményseprés maximális árának felére csökkentését javasolja a Fidesz - közölte Németh Szilárd pénteken Budapesten.

Ezzel a jelenleg nettó négyezer forintos rezsióradíj július 1-jével kétezer forintra módosulhat - mondta a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős parlamenti képviselője egy V. kerületi épület tetején tartott sajtótájékoztatóján. Így például a fővárosban egy szilárdtüzelésű kémény esetén a jelenlegi féléves díj - amely a különböző szorzókkal és áfával együtt 2127 forint - 44 százalékkal, 1194 forintra csökkenhet. Ármérséklés várható a gáz- és tartalékkéményeknél is: előbbi éves kéményseprési díja 2263 forint helyett a tervek szerint 1270 forint lesz, utóbbié pedig 1358-ról 762 forintra csökken - közölte.

Németh Szilárd beszámolt továbbá arról, hogy az Országgyűlés elé pénteken bekerülő előterjesztése azt is tartalmazza majd, hogy az év közepétől a szennyvízszippantásért mindenütt tíz százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a január 31-i árakhoz képest.

Emellett javasolja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési jogkörét terjesszék ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos minden területre.

A fideszes politikus emlékeztetett, hogy mindemellett július 1-jével csökken a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja, valamint a palackos gáz ára.

Kérdésre válaszolva Németh Szilárd megerősítette, a terveik között szerepel, hogy a következő fűtési szezonban ismét csökkenjenek a háztartási energia-, vagyis a villany-, a gáz- és a távhőárak. Jelezte emellett, hogy a nyáron áttekintik a temetkezési díjak mérséklésének kérdését is.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!