Magyarország

2013.05.17. 10:51

Soproni kettős gyilkosság - Húsz évet kért a két lövöldözőre az ügyész

Győr, 2013. május 17., péntek (MTI) - A maximálisan kiszabható húsz év fegyházbüntetést kérte az ügyész a tavaly áprilisi soproni kettős gyilkosság két társtettesére pénteken a Győri Törvényszéken.

Győr, 2013. május 17., péntek (MTI) - A maximálisan kiszabható húsz év fegyházbüntetést kérte az ügyész a tavaly áprilisi soproni kettős gyilkosság két társtettesére pénteken a Győri Törvényszéken.

Pribusz Ágota kiemelte: halmazatban tényleges életfogytiglant kellene kérnie a betörések, fegyveres rablások után az Anger-réti lőtérre fegyverért és pénzért menő, a gyilkolást előre elhatározó fiatalokra, ennek egyetlen törvényi akadálya, hogy az elkövetéskor még nem töltötték be a huszadik életévüket.

Az ügyészség vagyon elleni cselekmények mellett előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt emelt vádat három fiatal ellen. Álláspontja szerint az Anger-réten fegyvert használó két fiú társtettesként, a kint őrködő pedig bűnsegédként követte el a bűncselekményt. Az ügyész közölte: a gyilkosság idején a fiúk ellen már folytak büntetőeljárások.

A kihallgatások és a tárgyalás során két verzió is elhangzott. A gyilkos lövéseket leadó T. Attila és a bűncselekmény idején kint őrködő M. Tamás szerint V. Roland volt a kitervelő. Ő viszont azzal védekezett, hogy nem ölni, hanem lopni mentek, de T. Attila "megőrült" és tüzelt a lőtérvezetőre, majd a váratlanul belépő lőegyleti tagra.

Pribusz Ágota azt mondta, semmi nem támasztja alá V. Roland változatát, hiszen a vádlott ismeretlen kisbolti eladókat maszkban kényszerített a bevétel átadására, ezzel szemben fedetlen arccal mentek a lőtérre, ahol őt ismerték.

Szerinte V. Roland, aki mindvégig "irányít és hárít", vallomásaiban csak mellékszerepet ad magának, miközben a legtöbb cselekmény esetében tippadó, felbujtó és kitervelő is volt. Többször - így a lőtéri gyilkosságnál vagy korábban, amikor több ezer eurót lopott barátnője apjától - épp a vele szembeni bizalmat használta ki tette elkövetéséhez. Utóbbi esetben azzal mentette magát, hogy vissza akarta szerezni azt a pénzt, amit a lányra fordított.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!