Magyarország

2013.09.09. 12:08

Kárpátalján forgatott a Gasztroangyal

Ukrajna - Salánkon, Mezőváriban és Tiszapéterfalván ismerkedett a kárpátaljai gasztronómiával, kézművességgel és hagyományokkal Borbás Marcsi, Magyarország gasztroangyala.

Ukrajna - Salánkon, Mezőváriban és Tiszapéterfalván ismerkedett a kárpátaljai gasztronómiával, kézművességgel és hagyományokkal Borbás Marcsi, Magyarország gasztroangyala.

Az ukrán Mukachevo.net információi szerint a Magyar Televízió népszerű műsorának stábja Kárpátalján, többek között a híres salánki bodnármesterséggel, a mezővári lekvárfőzés konyhatitkaival, illetve a tiszapéterfalvai kukoricakenyér készítésével ismerkedett meg.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében Tarpai József, az Ukrán–Magyar Területfejlesztési Központ igazgatója kalauzolta Borbás Marcsit és forgatócsoportját. Mint azt mindannyian tudjuk, a Gasztroangyal emlékeztet a múltra, bemutatja a jelent, és alakítja a jövőt. Borbás Marcsi felkutatja a legjobb alapanyagokat, bemutatja a legnagyobb borászokat és a legkiválóbb éttermeket. A Gasztroangyal Kárpátalján is eszik, iszik, sosem alszik.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!