Magyarország

2014.12.22. 07:51

Tóth Andi lett a magyar X-Faktor legfiatalabb győztese

Sőt, olyan sem fordult még elő, hogy két lány versenyezzen a fináléban a győzelemért. Korábban már szinte letettek a nézők arról, hogy ezt a műsort valaha egy lány is megnyerheti. És tessék, ez már sorozatban a második alkalom.

Sőt, olyan sem fordult még elő, hogy két lány versenyezzen a fináléban a győzelemért. Korábban már szinte letettek a nézők arról, hogy ezt a műsort valaha egy lány is megnyerheti. És tessék, ez már sorozatban a második alkalom. A vasárnap esti végső adásnak három főszereplője volt: Tóth Andi, Horányi Juli és Benji. Mindenki három produkcióval készült és mindhármuknak megvolt az esélye, hogy hazavigye az összesen 25 millió forint értékű fődíjat. Elsőként a 12 döntős énekelte el Kocsis Tibor Meglepetés című dalát. Szombat este óta lehetett szavazni a három finalistára, az egyéni produkciók előtt megmutatták az állást, aminél az látszott, hogy egy versenyző nagyon elhúzott (49,32%), de azt persze nem lehetett tudni, hogy ki.

Tóth Andi robbant be egy Hooligans dallal, pont úgy, ahogyan azt a bemutatkozáskor is tette még valamikor nyáron. Benji egy szál gitárral énekelt, csak úgy, mint a válogatón. Horányi Juli pedig elhozta a jeleléssel egybekötött produkcióját, ami miatt annyira megszerettük. A második körben karácsonyi dalokat énekeltek. Tóth Andi a Train ünnepi slágerét választotta magyarul. Benji a Mariah Carey örökzöldét, míg Juli egy igazi magyar dalt énekelt. Őket követte még egy karácsonyi produkció, a 2013-as X-Faktor győztese, Danics Dóra énekelte el az X-Faktor kórussal a "Reszkessetek betörők" legszebb számát. Az RTL Klub ismét megnyugtatott mindenkit, "nincs karácsony Kevin nélkül". Ezután következhetett az első eredményhirdetés, melynek értelmében a verseny Benji számára véget ért. Soha nem fordult még elő a magyar X-faktorok történelmében, hogy két lány küzdhet meg a végső címért.

Horányi Julinak óriási lökést adott a továbbjutás és energia bombaként énekelte el Lady Gaga dalát. Andi pedig a Show must go on-t hozta. Végezetül pedig a győztes dala került a színpadra, mindketten ugyanazt a dalt adták elő egymás után, a szerzemény kimondottan erre az alkalomra írott. Meg kell jegyeznünk, hogy sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi. Biztosan rongyosra fogják játszani a rádiók, akárcsak a két évvel ezelőttit. Következett még egy extra produkció, az első X-Faktor győztes, Vastag Csaba lépett a színpadra, majd még egy közös, 12 döntős által énekelt Oláh Gergő dal következett.

A szavazást lezárták és jó hosszú várakozás után Bence végre kimondta, hogy a 2014-es X-faktor győztese Tóth Andi lett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!