Magyarország

2015.03.25. 18:41

Véget ért a demonstráció a Szabadság hídon

Budapest, 2015. március 25., szerda (MTI) - Véget ért a demonstráció a Szabadság hídon, ismét zavartalan a közlekedés - közölte a rendőrség szerdán honlapján.

Budapest, 2015. március 25., szerda (MTI) - Véget ért a demonstráció a Szabadság hídon, ismét zavartalan a közlekedés - közölte a rendőrség szerdán honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében felidézte: délután 4 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A helyszínen a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai segítették a forgalmat.

A rendőrök felszólították a 11 gépjármű vezetőjét, hogy hagyják el a hidat. Velük szemben szabálysértési eljárást indít a BRFK - írta a rendőrség.

Múlt szerda este a Lánchidat torlaszolták el több autóval demonstrálók. Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője a helyszínen azt mondta: be nem jelentett demonstrációjukkal "az alkotmányos rend visszaállításáért" és az Alkotmánybíróság függetlenségéért tüntetnek.

Azt akarják elérni, hogy hívják vissza a testületből a "pártkatonákat", ennek érdekében a következő hónapokban "még rengeteg ilyen" tüntetést fognak szervezni - mondta.

Másnap Kocsis Máté, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka közleményben tudatta, hogy a főváros a Lánchídon tartott szerda esti, be nem jelentett demonstráció miatt feljelentést tesz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!