Magyarország

2015.09.10. 11:52

A vérengzés józanította ki apát és fiát

Aszód - Egy apa a kocsmában arra buzdította fiát és vitapartnerét, hogy az utcán „játsszák le”, kinek van igaza. Mindhárman kivonultak a söröző elé, majd – a nyomozás adatai szerint – az apa farkasszemet nézett fia ellenfelével, közben fia a riválisa háta mögé került, és egy nyolc centiméter pengehosszúságú bicskával orvul elvágta a nyakát.

Aszód - Egy apa a kocsmában arra buzdította fiát és vitapartnerét, hogy az utcán „játsszák le”, kinek van igaza. Mindhárman kivonultak a söröző elé, majd – a nyomozás adatai szerint – az apa farkasszemet nézett fia ellenfelével, közben fia a riválisa háta mögé került, és egy nyolc centiméter pengehosszúságú bicskával orvul elvágta a nyakát.

Az egyik fővárosi építkezésen segédmunkásként dolgozó K. Norbert és 55 éves művezető apja bánhatja, hogy augusztus 31-én munka után nem egyenesen hazamentek. Kora estétől kocsmákban múlatták az időt Aszódon, mire a második helyre, a Falujárók útjai sörözőbe értek, már egyikük sem volt szomjas. Az elfogyasztott alkohol hatása is szerepet játszhatott abban, hogy a két férfi szóváltásba keveredett egy törzsvendéggel.

– K. Norbertnek korábban már volt nézeteltérése a 40 éves aszódi férfival, aki egy kocsmai összetűzés során alaposan megverte – ismertette az előzményeket Sipos Péter főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának főnyomozója. – Tanúk elmondása szerint az akkor alulmaradt K. Norbert fenyegetőzve üzent a férfinak, revánsot vesz a történtekért. K. Norbert nem volt hajlandó bocsánatot kérni a későbbi áldozattól, amikor augusztus 31-én arra felszólította. Vitájukba bekapcsolódott K. Norbert apja is, aki arra buzdította fiát és ellenfelét, hogy az utcán „játsszák le”, kinek van igaza.

Mindhárman kivonultak a söröző elé, majd – a nyomozás adatai szerint – az apa farkasszemet nézett fia ellenfelével, közben K. Norbert a riválisa háta mögé került, és egy nyolc centiméter pengehosszúságú bicskával orvul elvágta a nyakát. A vérengzéstől kijózanodott családtagok pánikba esve elmenekültek a helyszínről. A rendőrség és a mentők segítségét a pultosnő kérte. Az áldozat életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem menthette meg, a helyszínen belehalt sérülésébe.

Apjával ellentétben K. Norbert nem haza ment, elrendelték körözését. A rendőrség sajtófelhívást is közzétett a fényképével, így érthetően nem részesült szívélyes fogadtatásban, amikor szeptember 1-jén délután bekopogtatott volt barátnője tiszaújvárosi szüleihez. Akkor és ott tudta meg, hogy áldozata meghalt, a rendőrök pedig égre-földre keresik. Úgy döntött, hogy miután lemossa magáról az út porát, feladja magát. Megtette: 17 óra 40 perckor azzal állított be a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, hogy kocsmai verekedésben megölt egy embert. Még aznap éjjel gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

– K. Norbert elmondta, a történtek helyszínének közelében, az út szélén kapart egy gödröt, beletette a bicskát, majd földet húzott rá – folytatta a főhadnagy. – Ezután elgyalogolt Hatvanba, onnan több átszállással vonattal utazott Tiszaújvárosba. Megfürdött, átöltözött korábbi párja szüleinek lakásában, majd kocsijukkal a kapitányságra vitette magát. Helyszíni kihallgatása során megmutatta, hol rejtette el a bicskát, amit lefoglaltunk. K. Norbert ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást, az ügyészség indítványunkkal egyező előterjesztésére a bíróság szeptember 4-én elrendelte előzetes letartóztatását.

- Zsaru Magazin -


Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Önként jelentkezett a rendőrségen az a 33 éves ikladi férfi, akinek a körözését emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelte el a nyomozóhatóság - közölte kedd este a rendőrség honlapján. tovább »

Megszúrtak egy embert Aszódon, belehalt sérülésébe

Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Megszúrtak egy embert Aszódon, aki belehalt sérülésébe - tette közzé a rendőrség honlapján kedden hajnalban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!