Magyarország

2015.10.15. 12:08

Ezer forintért késelte halálra az idős asszonyt a román férfi, a pénzből pizzát vett

Tatabánya - A 85. születésnapján végzett az idős asszonnyal a román férfi. A gyilkos azt sem tudta, melyik városban követte el az emberölést.

Tatabánya - A 85. születésnapján végzett az idős asszonnyal a román férfi. A gyilkos azt sem tudta, melyik városban követte el az emberölést.

Ezer forintért öltek meg 85. születésnapján Tatabányán egy idős asszonyt tavaly. Kitartó nyomozással idén október 9-én a zsaruk elfogták Fusteac F. S. (20) román állampolgárt, aki beismerte a gyilkosságot.

Budapestről buszozott Tatabányára 2014. március 26-án délelőtt Fusteac F. S. Beismerő vallomásában elmondta, nem igazán tudta, hol van, de nem is érdekelte, csupán az, hogy pénzt akart szerezni, akár erőszak árán is. A Komáromi úti lakótelepen több társasházban járt, lakásokba próbált besurranni. Végül az egyik lépcsőházban találkozott a 85 éves asszonnyal, megállította, és azt mondta neki: „Kell ötven forint!” Ennyit tudott magyarul, a megrémült asszony ezer forintot adott neki. A férfi elmondása szerint már elégedetten sarkon fordult volna, amikor az asszony segítségért kiáltott. A férfi nem értette ugyan, mit mondott, de el akarta hallgattatni, ezért késével többször megszúrta. Ezután kimenekült a lépcsőházból, és futás közben a ház mögötti fáknál eldobta a kést. Az áldozatra az egyik lakó talált rá, hívta a mentőket, akik azonban már nem tudták megmenteni az asszony életét.

– A nyomozás során különböző verziókat állítottunk fel arról, ki lehet a tettes – mondja Nyerky Péter őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója. – Az áldozat kapcsolatrendszerének feltérképezése után a rokonait és az ismerőseit kizártuk. Utánanéztünk annak is, kik követtek már el hasonló bűncselekményt, de ez sem vezetett eredményre. Végül augusztusban olyan információt kaptunk, hogy egy román férfi lehet az elkövető.

– Kiderítettük, Fusteac F. S. 2014. december 20-ától április 30-áig kisebb vagyon elleni bűncselekmények miatt szabadságvesztés büntetését töltötte Magyarországon, majd májusban hazament Romániába – veszi át a szót Klemencz Máté őrnagy, kiemelt főnyomozó. – Megtudtuk azt is, hogy október 9-én Magyarországra jön. Battonyánál a határon vártuk, 10 óra 30 perckor elfogtuk, majd Tatabányára hoztuk. Tolmács közreműködésével megtartott gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Azt sem tudta, melyik városban követte el az emberölést.

– Helyszíni kihallgatásán felismerte a buszpályaudvart – folytatja Szontágh Andrea őrnagy, főnyomozó. – Sorra jártuk a lépcsőházakat, ahol próbálkozott. Lerajzolta a 14,5 centiméter hosszú, 7,5 centiméteres pengéjű kését is. Elmondta, a bűncselekmény elkövetése után visszatért Budapestre, a rabolt pénzből egy pizzát vett a Keleti pályaudvarnál.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja Fusteac F. S.-t, a bíróság október 12-én elrendelte előzetes letartóztatását.

- Zsaru Magazin -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!