Magyarország

2015.10.15. 14:32

Szőnyegbe csavarta és elásta a hullát - az ágyneműtartóban bujkált a gyilkos

Kalocsa - Az eltűnt nő lakását kiadták, ám az új lakó szörnyű nyomokat fedezett fel friss otthonában. Még az egyik szőnyeg is hiányzott - akkor még senki sem gondolta, hogy valahol Kalocsán van elásva, s bele van csavarva az eltűnt nő holtteste.

Kalocsa - Az eltűnt nő lakását kiadták, ám az új lakó szörnyű nyomokat fedezett fel friss otthonában. Még az egyik szőnyeg is hiányzott - akkor még senki sem gondolta, hogy valahol Kalocsán van elásva, s bele van csavarva az eltűnt nő holtteste.

Hiába kereste telefonon többször is volt feleségét korábbi férje, és az asszony autójának is nyoma veszett, ezért augusztus 21-én bejelentette a 39 éves fővárosi nő eltűnését. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta az esetet. Augusztus 31-én a volt férj kiadta egyik ismerősének azt a Budapest VIII., Népszínház utcai lakást, ahol korábban a volt neje élt. Az új lakó beköltözése után olyan nyomokat vett észre a lakásban, hogy értesítette a rendőrséget.

– A helyszíni szemlén vérszennyeződéseket találtunk, amelyek súlyos bűncselekmény elkövetésére utaltak – mondja Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának megbízott vezetője. – Emellett feltűnt, hogy a lakásból hiányzik az egyik nagy méretű szőnyeg. Szeptember 1-jén nyomozást rendeltünk el emberölés bűntettének gyanúja miatt. Feltérképeztük a nő kapcsolatrendszerét, szokásait, ezek alapján rekonstruáltuk az eltűnését megelőző napokat. A tanúvallomások alapján az asszony ismeretségi köréből kiemelkedett a kalocsai Sz. Pál, eltűnése előtt vele látták a nőt, egyre inkább rá összpontosítottunk. Ráadásul az asszony kocsiját szeptember 1-jén megtaláltuk Kalocsán. Szeptember 2-án körözést adtunk ki Sz. Pál ellen. Tudtuk, a férfi családtagjai és rokonai is Kalocsán élnek, szeptember 11-én két tetemkereső kutyával átvizsgáltuk Sz. Pál szüleinek portáját, és az udvaron 60-70 centiméter mélyre elásva megtaláltuk a szőnyegbe csavart holttestet. A halottszemle és a későbbi igazságügyi szakértői boncolás során bebizonyosodott, az eltűntként keresett nő bűncselekmény áldozata lett.

Ezután a zsaruk többször keresték rokonainál a bujkáló Sz. Pált. Végül szeptember 30-án délután, egy visszatérő ellenőrzés során szülei házában, egy ágyneműtartóban megtalálták a férfit, elfogták, és előállították a BRFK-ra. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A bíróság október 2-án elrendelte előzetes letartóztatását.

- Zsaru Magazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!