Magyarország

2015.12.17. 15:52

Több közműszolgáltató kikapcsolási moratóriumot tart az ünnepek alatt

Budapest - Önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt az ünnepek idejére több közműszolgáltató.

Budapest - Önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt az ünnepek idejére több közműszolgáltató.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 15. és 2016. január 5. között nemcsak a védett fogyasztóknál, hanem azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolja ki a szolgáltatást, akiknek 60 napon túli számlatartozása van.

A FŐGÁZ a rászorulókat szeretné segíteni, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakot a gondokról megfeledkezve, nyugalomban, megfelelő körülmények között tölthessék - fűzték hozzá.

Átmenetileg a Tigáz is felfüggeszti az év végi ünnepek alatt a gázszolgáltatás lejárt számlatartozás miatti kikapcsolását a lakossági ügyfeleknél - közölte a vállalat.

A Tigáz Zrt. csütörtöki tájékoztatása szerint a nagyarányú kintlévőségek ellenére sem kapcsolják ki a gázt a több mint 60 napos tartozással rendelkező lakossági fogyasztóknál december 21. és január 3. között.

Az E.on pedig hétfőn közölte, hogy a társaságcsoport az ünnepekre tekintettel felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleknél december 16. és január 6. között. Az E.on a 63 napot meghaladó tartozás miatti áram- és gázkikapcsolásokat is szünetelteti.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése a lakossági ügyfelek esetében érvényes, akik a vállalatcsoport E.on Energiaszolgáltató Kft. kereskedőjével állnak szerződéses viszonyban. Az önkéntes vállalás a más energiakereskedővel szerződött, illetve a nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik - közölték.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!