Magyarország

2016.01.16. 14:21

Videó: Lefilmezték a magyar jetit?

Kunsziget - A magyar jetit, azaz a legendás Kunszigeti Fanyűvőt sikerült megörökítenie a ködben a kamerásnak?

Kunsziget - A magyar jetit, azaz a legendás Kunszigeti Fanyűvőt sikerült megörökítenie a ködben a kamerásnak?

A videó készítője azt írja: A karácsony előtti ködös napok egyikén kerékpározni voltam Öttevény és Kunsziget környékén. A szennyvíztisztító telep felé vezető aszfaltos út elején (van ott beljebb egy pihenőhely padokkal) megálltam, hogy videót készítsek a ködről okostelefonnal a hangulatos tájról az otthoniaknak.

Ahogy forogtam körbe, láttam valamit leszaladni az útról. Gondoltam, hogy valami állat, de kicsit furcsán mozgott, először azt hittem, elesett vagy megbotlott. De nem foglalkoztam vele különösebben.

Néhány nappal utána egy családi összejövetelen valaki megemlítette, hogy itt egy bizonyos Fanyűvőt láttak állítólag az elmúlt években, persze csak viccelődtünk vele. De aztán itthon eszembe jutott az a fura mozgású állat amit korábban láttam, kíváncsiságból megnéztem azt a felvételt számítógépen.

Nem láttam amikor arra fordultam, csak amikor megmozdult, de így utólag belegondolva mintha négykézláb indulva ugrott volna fel, be a bokrok közé. Hosszú, vékony végtagjai voltak azt hiszem. Én sem vagyok benne biztos, hogy mi ez (lehet, hogy csak ember volt, bár a viselkedése és a mozgása nem jellemző), de hátha valaki felismeri a videóról. Gondoltam már a mozgása alapján arra is, hogy kenguru szökött meg valahonnan és azt láttam, de egész kereknek tűnik a feje, na meg nincs is farka.

Utána arra folytattam az utat, de mivel akkor még fel sem merült bennem, hogy nem vad volt, nem néztem körül, el is felejtettem mire odaértem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!