Magyarország

2016.02.06. 13:04

Videó: Az előzetesen becsültnél sokkal többet ér a Pest megyében lefoglalt vadkender

Budapest - A korábban becsült százmillió forint helyett csaknem félmilliárd forintot is érhet a Pest megyei ültetvényeken pénteken lefoglalt 2200 tő indiai vadkender.

Budapest - A korábban becsült százmillió forint helyett csaknem félmilliárd forintot is érhet a Pest megyei ültetvényeken pénteken lefoglalt 2200 tő indiai vadkender.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján szombat reggel arról írt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken négy férfit őrizetbe vett, miután több házkutatáson összesen mintegy 2200 tő, marihuána előállítására szolgáló indiai vadkendert foglaltak le.

A növények feketepiaci árát az előzetes becslés alapján százmillió forintban határozták meg, napközben azonban a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új szakértői becslés alapján a lefoglalt növények értéke elérheti a 450 millió forintot is.



A rendőrség a honlapján beszámolt arról is, hogy kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a négy férfi ellen. Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak Pest megyében két helyszínen termesztették a növényt.

A rendőrség pénteken az ültetvényeken érte tetten, majd fogta el a gyanúsítottakat, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

- MTI -


Budapest – Négy férfit őrizetbe vett a Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken, miután több összehangolt házkutatáson összesen mintegy 2200 tő, marihuána előállítására szolgáló indiai vadkendert foglaltak le, amelynek becsült feketepiaci ára százmillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!